2024.03.19, Kedd
Északon folytatódik, és eléri a 24-es főutat a gyöngyösi elkerülő
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Északon folytatódik, és eléri a 24-es főutat a gyöngyösi elkerülő

magyarepitok.hu

2020.12.01. 07:00 - Hegedűs Gergely

Az új útszakasz a nyugati elkerülő folytatásként épül meg, lezárult a projekt előkészítő közbeszerzése.

Hirdetés

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en kihirdette a Gyöngyös északi elkerülő útját előkészítő közbeszerzés végeredményét. A projekt előkészítését nettó 47 millió forintos szerződéses értéken a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. és a Roden Mérnöki Iroda Kft. végzi el, a feladatuk többek közt

  • a tanulmányterv elkészítése,
  • a környezetvédelmi engedély megszerzése,
  • a közlekedésbiztonsági hatásvizsgálat elvégzése,
  • valamint a környezetvédelmi engedély megszerzéséhez szükséges munkarészek elkészítése.

Az északi elkerülő út a nyugati gyöngyösi elkerülő út folytatásaként jön létre, melynek második üteméről ebben a cikkünkben írtunk.

A most szóban forgó szakasz a Gyöngyöspatára vezető 2406-os út, valamint a városból északra kivezető 24-es főút között jön létre. A nyertesek feladata egy mintegy 4,5 kilométer hosszú, kétsávos, Gyöngyöst északról elkerülő másodrendű főút nyomvonalára elkészíteni a fenti dokumentumokat.

Az északi elkerülő úton várhatóan négy csomópont épül ki. Emellet az útvonal keresztezi a Gyöngyös-patakot és a Toka-patakot is, ezeknél hidakat kell létrehozni. A tervezés során ki kell térni az elkerülő út helyi, városi úthálózatához való csatlakozási lehetőségeire is, illetve az országos közutak kapcsolatának megteremtésére.

ÚtépítésGyöngyösRoden Kft.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.tervezéselkerülő út

Hírlevél

Hirdetés