2024.04.13, Szombat
Több éves problémát oldanak meg ezzel a fejlesztéssel Pécsett
Illusztráció: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Több éves problémát oldanak meg ezzel a fejlesztéssel Pécsett

MTI

2021.02.21. 07:30 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházásnak köszönhetően javulni fog a Pécs és a közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.

Hirdetés

Több mint négy kilométer hosszan építenek, illetve jelölnek ki kerékpárutakat Pécs nyugati városrészében egy európai uniós fejlesztés keretében - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.

A beruházás márciusban indul az előző városvezetés által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 2016-ban elnyert 308 millió forintos forrásból.

A fejlesztéssel egy több éves problémát oldanak meg: a beruházásnak köszönhetően kerékpárral biztonságosan elérhetővé válik a Pécsi Tudományegyetem orvosi karától nyugatra elterülő városrész.

 

A város vízvezetékei is megújulnak

Mindezek mellett a beruházásnak köszönhetően nemcsak a nyugati városrész és a városközpont között jön létre kerékpáros kapcsolat, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és a közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.

A nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan őszig csaknem egy kilométer hosszan és mintegy 160 millió forintos fejlesztés keretében a városi vízszolgáltató is kicseréli a föld mélyében futó vezetékeket.

A munkálatok időleges lezárásokkal járnak a környéken, ezért a következő hónapokban a közlekedők türelmét kéri a helyhatóság – jelezték a közleményben.

ÚtépítésPécskerékpárútTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)vízvezeték

Hírlevél

Hirdetés