2024.03.19, Kedd
Újabb fontos körforgalmat fejleszt Debrecenben a Zemplénkő

Újabb fontos körforgalmat fejleszt Debrecenben a Zemplénkő

magyarepitok.hu

2021.03.23. 07:36 - Hegedűs Gergely

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjában összesen 53 csomópont átalakítása szerepel.

Hirdetés

Folytatódnak a Debrecent érintő közlekedésfejlesztések: a közbeszerzési adatok szerint a Zemplénkő Kft. kivitelezi a 33-as főút debreceni bevezető szakaszán, a Balmazújvárosi úton fekvő körforgalom fejlesztését.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjában összesen 53 csomópont átalakítása szerepel, közülük már számos projektet be is fejeztek. Az egyikben a Zemplénkő szintén érintett volt generálkivitelezőként: a 47-es számú főút új, ötágú, kétsávos körforgalmát decemberben adták át. Emellett beszámoltunk a Pallagi út és a Nagyerdei körút találkozásánál történt fejlesztésről is. Ugyanakkor nemrégiben indultak az előkészítő munkák a Bem tér-Nyíl utca és a Nyíl utca-Hadházi út csomópontjainál is.


A burkolat teljes szélességben megerősítésre kerül

A most szóban forgó beruházásban a Debrecen külterületén, az Auchan áruháznál elhelyezkedő körforgalmat fejlesztik.

A projektben egy négysávos, osztott pályás körforgalmi csomópont átépítése történik meg, a létesítmény úttartozékaival és forgalomtechnikai kialakítással - olvasható a NIF Zrt. által kihirdetett közbeszerzésben.

A munkák összesen 385 méter hosszúságú utat érintenek, a körforgalmi csomópontot is beleértve: ennek során a burkolat teljes szélességben megerősítésre kerül.

ÚtépítésDebrecenZemplénkő Kft.körforgalomútfelújításNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés