2021.06.16, Szerda
Kezdődik az újpesti csomópontok felújítása
Illusztráció: ujpestmedia.hu

Kezdődik az újpesti csomópontok felújítása

magyarepitok.hu

2021.05.12. 10:56 - Kolinek Nóra

Aláírták a szerződést: a SWIETELSKY kivitelezésében június első felében elkezdődhet a IV. kerületi Rózsa utca felújítása.

Hirdetés

Legutóbb márciusban írtunk arról, hogy lezárult az újpesti Rózsa utca rekonstrukcióját érintő közbeszerzési eljárás. A beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden arról tájékoztatott, hogy aláírták a vállalkozási szerződést a közbeszerzési eljárás nyertesével, a SWIETELSKY Magyarország Kft.-vel, így idén június első felében megkezdődhet a munka a IV. kerületi útszakaszon.

A projekt keretében megújul a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán, továbbá átépül – így biztonságosabbá válik – a Rózsa utca – Árpád út csomópont.

Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca – Deák Ferenc utca – Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik.

A felújítás során 42 darab fát és 2076 darab alacsony növésű cserjét ültetnek el.

 

Az útfelújítás idén ősszel fejeződhet be

A szerződéskötésnek köszönhetően

elkezdődhet a tényleges munkák előkészítése, és a nyertes kivitelező várhatóan idén június első felében átveszi a munkaterületet.

A helyszíni kiviteli munkák megkezdéséről és a közösségi közlekedést érintő változásokról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül, ez csaknem 200 millió forintos megtakarítást jelent. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be.

 

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Budapestútfelújítás

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés