2024.04.18, Csütörtök
Ezekre az útfelújításokra számíthatnak idén a fővárosiak
Illusztráció: ujpestmedia.hu

Ezekre az útfelújításokra számíthatnak idén a fővárosiak

BKK

2021.03.18. 09:45 - Kalácska-Nagy Nóra

Az újpesti projekt keretében megújulhat a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán, továbbá újjáéledhet és átépülhet a Rózsa utca–Árpád út csomópont a SWIETELSKY kivitelezésében.

Hirdetés

Elkezdődhet az újpesti Rózsa utca korszerűsítése, lezárult ugyanis a közbeszerzési eljárás, aláírhatják a nyertes kivitelezővel a szerződést – derült ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai sajtóközleményéből. A beruházásnak köszönhetően az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon a teljes burkolat megújul. A közbeszerzési eljárás első helyezettje a SWIETELSKY Magyarország Kft. lett. Az útépítés várhatóan a nyár elején kezdődhet, és idén ősszel fejeződhet be.

Kép: BKK

Az újpesti projekt keretében megújul a burkolat a Rózsa utca Árpád út és Görgey Artúr út közötti szakaszán, továbbá átépül – ezzel pedig biztonságosabb lesz – a Rózsa utca–Árpád út csomópont.

Az érintett teljes szakaszon kerékpársávot létesítenek, emellett átalakítják a Rózsa utca–Deák Ferenc utca–Závodszky Zoltán utca csomópontot, valamint LED-fényforrások alkalmazásával a közvilágítást is korszerűsítik.

A felújítás során 42 fát, valamint 2076 alacsony növésű cserjét ültetnek el.

 

További útfelújítások is várhatók Budapesten

A BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett, ezért a beruházásában több jelentős útfelújítás is várható az idén. Az újbudai Péterhegyi úton és a rákospalotai Deák utcában tavasszal indulhat a rekonstrukció, ahogyan előreláthatóan az angyalföldi Göncöl utcában is. Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások,

útfelújítás indulhat ősszel a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában.

Mindezek mellett a XXII. kerületi Nagytétényi út Mária Terézia utca–Tóth József utca csomópontjában körforgalom épülhet, és a hozzá csatlakozó Mária Terézia utca is megújul a Donszky Árpád utcai csomópontig. Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakasz, továbbá a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakasz korszerűsítésének tervezése.

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Budapestútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés