2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Tovább fejlődnek Nyíregyháza gyalog- és kerékpárútjai
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Tovább fejlődnek Nyíregyháza gyalog- és kerékpárútjai

MTI, magyarepitok.hu

2021.07.08. 14:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Csaknem nyolc kilométer hosszan jelölnek ki gyalog- és kerékpárutakat, illetve kerékpáros nyomvonalakat.

Hirdetés

Gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztések zajlanak 685 millió forint európai uniós támogatásból Nyíregyházán - közölte a városháza sajtószolgálata. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert vissza nem térítendő támogatásból tizenöt belterületi utcát érintve,

csaknem nyolc kilométer hosszan jelölnek ki gyalog- és kerékpárutakat, illetve kerékpáros nyomvonalakat.

A beruházási összeg nagyobb részét, több mint 513 millió forintot a Kállói út és Tünde utca csomópontjában épülő körforgalom gyalogos- és kerékbarát átépítésére fordítanak. Korábbi cikkünkben beszámoltunk a balesetveszélyes csomópont átépítéséről, amely a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. munkájával valósul meg.

 

A körforgalommal egyszerűbb lesz a kihajtás

A tervek szerint augusztusig tartó munkálatok során új átkelőhelyeket alakítanak ki, áthelyeznek egy meglévő buszöblöt és kiépül az új közvilágítási hálózat is a csomópont környékén. A Tünde utcáról mindig is nehéz volt kikanyarodni, ám ezzel a négyágú körforgalommal megoldódik a probléma.

Továbbá új pályaszerkezet épül, a cementes talajstabilizációt követően zúzottköves védőréteget helyeznek el, valamint 20 centiméteres CKT betonréteget, amire 23 centiméter vastag aszfaltot rétegeznek. Ezzel egy masszív útpályaszerkezet valósul meg.

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Nyíregyházakerékpárútkörforgalom

Hírlevél

Hirdetés