2024.03.19, Kedd
Átkelő épülhet több mint 10 vasúti vágány felett Füzesabonyban
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Átkelő épülhet több mint 10 vasúti vágány felett Füzesabonyban

magyarepitok.hu

2021.08.04. 18:27 - Szabó Ákos

A Főmterv és a Roden végzi el a mérnöki tervezési feladatokat a Heves megyei állomás két oldalát összekötő közúti átkelő és különszintű csomópont projektjében.

Hirdetés

Új kapcsolatot teremthet Füzesabony északi és déli úthálózata között a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása, melyben az állomás vasúti pályahálózata felett 2x1 sávos utat és különszintű csomópontot alakítanak ki – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A dokumentum annak kapcsán jelent meg, hogy az előkészítő tervezési feladatokat elnyerte a Főmterv Zrt. és Roden Kft. konzorciuma, mintegy nettó 35 millió forintért.

A két cég feladatai közé tartoznak többek között

  • a tanulmányterv munkái,
  • forgalmi vizsgálat
  • és a környezetvédelemi engedély megszerzése,
  • illetve a tanulmánytervi nyomvonalváltozatok elkészítése, bemutatása és elemzése (zajméréssel együtt).

A füzesabonyi úthálózathoz a tervezett átkelő és csomópont a Kerecsendi útnál, a Szihalmi útnál, a 48-as utcánál, a Baross Gábor útnál és a Hunyadi útnál csatlakozhat majd a nyomvonaltervek függvényében.

Maga a különszintű vasúti keresztezés várhatóan áthaladhat majd 2x1 sávon az állomás több mint 10 vágánya felett és két csomóponttal kapcsolódhat hozzá, ha a feltárások során az előzményes tervek nem változtatják meg ezeket a paramétereket.

ÚtépítésFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.Roden Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)MÁV

Hírlevél

Hirdetés