2024.04.23, Kedd
M0-s: sikeresen zárult a próbaterhelés, a tanévnyitás napján járható lesz a Deák Ferenc híd

M0-s: sikeresen zárult a próbaterhelés, a tanévnyitás napján járható lesz a Deák Ferenc híd

magyarepitok.hu

2021.08.31. 12:49 - Szabó Ákos

Megkezdődött a Deák Ferenc híd északi hídján a lezárás felszámolása.

Hirdetés

Mint a minap is beszámoltunk róla az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása nyomán, a terveknek megfelelően augusztus végére befejeződtek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák. Most a beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. adott ki közleményt, melyben leírják: a munkákat ellenőrző próbaterhelés is sikeresen lezárult a mai napon.

 

 

Miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei megkezdték a Deák Ferenc híd északi hídján a lezárás felszámolását,

szerda kora reggeltől kezdve az M1-es autópálya felé vezető északi oldali hídon három forgalmi sávon, az M5-ös autópálya felé vezető déli oldali hídon pedig teljes szélességben (3 forgalmi sávon és a gyűjtő-elosztó sávon) haladhat a forgalom.

 

 

A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti hétvégi forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

 

Nagy precizitásra volt szükség a nyáron

Ahogyan cikkeinkben a NIF közleményeiből dolgozva korábban összefoglaltuk, a nyári forgalomkorlátozás megkerülhetetlen volt. Ennek során speciális precíziót igénylő munkálatokat végeztek. A munkák a Deák Ferenc híd északi hídja szerkezetén – amely három önálló, egyenként háromnyílású hídszerkezetből álló hídsorozat – és összesen tíz pillérén elvégzett külső szakértők bevonásával lezajlott vizsgálatsorozat alapján váltak lehetővé.

 

 

A projekt az STR M0 Konzorcium fővállalkozásával valósul meg. A sarucserékhez szükséges műszaki dokumentációt a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. tervezte meg.

A technikai részletekről ebben az írásunkban olvashatnak részletesebben.

 

 

Galéria

ÚtépítésBudapesthídfelújításútépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.iparági hírekútfelújításFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés