2024.04.20, Szombat
Jól halad az útfelújítás az újpesti Rózsa utcában
Fotók: Nyirő Simon/BKK

Jól halad az útfelújítás az újpesti Rózsa utcában

magyarepitok.hu, BKK

2021.09.29. 07:30 - Kolinek Nóra

Az Árpád úti csomópont átépítése után, várhatóan még az ősszel befejeződik a SWIETELSKY kivitelezésében zajló beruházásban.

Hirdetés

Legutóbb június elején számoltunk be az újpesti Rózsa utca felújításáról, amikor a kivitelező SWIETELSKY Magyarország Kft. átvette a munkaterületet. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a munkálatok most célegyenesbe értek.

A projekt keretében megépítették az útburkolat végleges kopórétegét az Árpád út és a Görgey Artúr út közötti szakaszon, valamint nagyrészt elkészült a járdák új aszfaltburkolata is.

Ugyanitt a LED-fényforrások alkalmazásával történő közvilágítás is szinte teljesen kiépült már. Az autóbusz-megállóhelyeknél bazaltbeton-burkolatot építettek, hogy megakadályozzák a nyomvályúk kialakulását. A kivitelezés során telepítendő cserjéket és fákat várhatóan október 15. és november 14. között ültetik el.

A SWIETELSKY jelenleg a Rózsa utca–Árpád út csomópont átépítését végzi, amely így biztonságosabb lesz. Az aszfaltrétegeket előreláthatóan október 10. és 20. között, két egymást követő éjszaka építik meg.

A BKK az eredetileg becsült összegnél jóval kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést. A Rózsa utca korszerűsítése a tervezett 594 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 397 millió forintba kerül. Az útépítés még az idén ősszel befejeződhet.

Galéria

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Budapestútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés