2024.04.19, Péntek
Tihanynál is épül a balatoni kerékpárút
Fotók: Győrffy Árpád/balatontipp.hu

Tihanynál is épül a balatoni kerékpárút

magyarepitok.hu, balatontipp.hu

2021.09.13. 12:20 - Szabó Ákos

A Hazai Építőgép mintegy 3,3 kilométernyi bicikliutat fog átadni.

Hirdetés

Ma reggel már beszámoltunk egy, a Balatoni Bringakör jövőjét érintő kedvező hírről, most pedig egy konkrét projekt előre haladásáról mutatunk be részleteket. A tó körüli kerékpárút Örvényes és Tihany közötti szakaszán mindösszesen 3296 méter hosszúságban a Haza Építőgép Társulás Zrt. dolgozik a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

 

A fejlesztés a kékkel jelölt szakasz keleti végén található

A beruházás projektelemei a Közbeszerzési Értesítő alapján

  • Örvényes térségében egy közel 1 kilométeres szakaszon a 71-es főút mellett új gyalog- és kerékpárút,
  • Aszófő település térségében, szintén a 71-es mentén összesen négy szakaszon új gyalog- és kerékpárút, mintegy 1100 méteren;
  • végül pedig Tihany település térségében összesen 1200 méter valósul meg a 71-es mellett. Itt két új kerékpáros híd is a beruházás része.

 

Már használják a kerékpárosok az elkészült pályarészt

Nemrég a balatontipp.hu közölt fotós beszámolót több, a magyar tenger körüli infrastruktúrafejlesztési projekt állapotáról, és a Tihany-Aszófő-Örvényes kerékpárútról is új információkat adtak közzé.

 

 

Mint az augusztus végi cikk leírja, júliusban már a hidak felújítását leszámítva befejeződtek a munkák a tihanyi sajkodi bekötőt követő átkelőtől Aszófőig, valamint Aszófő belterület határától Örvényes felé a 71-es főút kijelölt szakaszáig. Az írásból kiderül még: ezt követően a tihanyi Lepke sortól a sajkodi bekötőútig, illetve a 71-es főút érintett szakaszától az örvényesi Malom utcáig tartó új út építkezése, illetve a hidak munkálatainak befejezése vált az aktuális feladattá.

ÚtépítésHazai Építőgép Társulás Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)AszófőTihanyÖrvényeskerékpárút

Hírlevél

Hirdetés