2024.05.21, Kedd
Fontos kereszteződés nyerhet körforgalmat ebben a külső kerületben a fővárosban
Fotó: az érintett csomópont jelenlegi állapota (BKK)

Fontos kereszteződés nyerhet körforgalmat ebben a külső kerületben a fővárosban

magyarepitok.hu

2022.02.04. 14:08 - Szabó Ákos

Az érintett csomópont körforgalommá alakításán kívül tervbe vettek még több másik kisebb fejlesztést is a környéken.

Hirdetés

Körforgalom épülhet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásában a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában – derül ki a fővárosi önkormányzat cégének sajtóközleményéből. Hozzátették: a projekt részeként kerékpárút is épül az útpályával párhuzamosan, a munka idén nyáron kezdődhet, ha eredményesen zárul a közbeszerzési eljárás.

 

 

A körforgalom kialakítása mellett ezekere a munkákra is sor kerülhet

Mindez a Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújításként van tervbe véve: jelentősen megváltozhat a csomópont forgalmi rendje és kialakítása. A munkák során nem csupán a körforgalom készül el a tervek szerint, hanem

  • a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítják a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú autóbuszsávot létesítenek.
  • Átépítik továbbá a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést is.

 

 

Ezzel egy időben, az útpályával párhuzamosan kerékpárút építését is kitűzték célul, ugyanúgy mint a járdákat és a szegélyek felújítását, akadálymentes gyalogátkelőhelyek kialakítását, illetve a szükséges közműkiváltásokat is. Mindemellett várhatóan korszerűsítik a közvilágítást, valamint több mint 20 fát telepítenek és 880 cserjét ültetnek el.

Egy sikeres közbeszerzési eljárás lezárultával idén tavasszal írhatják alá a vállalkozói szerződést, a kivitelezés pedig a nyáron kezdődhet és 2023 tavaszán fejeződhet be.

ÚtépítésBudapestBudafokXXII. kerületBKKkörforgalomkerékpárútútépítés

Hírlevél

Hirdetés