2024.04.24, Szerda
Négy sávon Nyíregyháza körül: elindult az útépítés
Fotók: Ke-Víz 21 Zrt.

Négy sávon Nyíregyháza körül: elindult az útépítés

magyarepitok.hu, MTI

2022.02.03. 15:10 - Kolinek Nóra

A megyeszékhely nagykörútjának bezárása a KE-VÍZ 21 és a Zemplénkő munkájával valósul meg.

Hirdetés

 

Megkezdődik Nyíregyházán nettó 5,6 milliárd forintból a nagykörút délnyugati részén a kétszer kétsávos szakasz megépítése, ezzel bezárul a nagykörút − jelentették be a szerdai sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen.

Legutóbb 2021 őszén írtunk a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló fejlesztésről, amikor kihirdették a közbeszerzési eljárás nyertesét. A szakasz kivitelezését a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. és a Zemplénkő Kft. végzi el.

„A Huszár sort és a Móricz Zsigmond utcát érintő és a debreceni úti felüljáróig tartó, hozzávetőleg 1,2 kilométer hosszú szakaszon a meglévő 2x1 sávos részeket 2x2 sávosra bővítjük. Amennyiben az időjárás engedi, megkezdjük azokat a munkálatokat, amelyek eredményeképp több jelzőlámpás csomópontot alakítunk ki, gyalogos és kerékpárutat, valamint egy 423 négyzetméter pályafelületű, az Ér-patakon (VIII. számú főfolyás) átívelő hidat is építünk”

 – tudatta Raska István, a Ke-Víz 21 Zrt. projektvezetője.

Raska István, a Ke-Víz 21 Zrt. projektvezetője
Fotó: Ke-Víz 21 Zrt.

 

A fejlesztés hozzájárul a helyiek életminőségének javításához

Kovács Ferenc polgármester stratégiai jelentőségűnek nevezve a beruházást, azt mondta, a jelenleg kétszer egysávos útszakasz bővítése negyven éve van napirenden: a jelentős forgalmú nagykörút legutolsó, négysávos szakasza 1982-ben készült el. Megjegyezte, a költségvetési forrásból finanszírozott beruházás várhatóan 2024 első negyedévére fejeződik be.

Huszár sor
Fotó: Ke-Víz 21 Zrt.

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, ezzel a beruházással gyorsabb, biztonságosabb és kiszámíthatóbb lesz a közlekedés a városban.

Vinnai Győző, a térség másik országgyűlési képviselője a tájékoztatón történelminek nevezte a beruházást a megyeszékhely és a Nyíregyháza környéki települések szempontjából. Hozzátette, a város közlekedési struktúrája az elmúlt években „szintet lépett”, de ez az útfejlesztés önmagában is nagyon fontos lépés az ott élők életminőségének javításában.

Nyíregyháza fejlesztéssel érintett része
Fotó: Ke-Víz 21 Zrt.

 

Galéria

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Nyíregyházaútépítés

Hírlevél

Hirdetés