2024.06.17, Hétfő
Megújul Budapest egyik legforgalmasabb utcája
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu Fotók: BKK

Megújul Budapest egyik legforgalmasabb utcája

magyarepitok.hu

2022.03.17. 19:30 - Gyöngyösi Klaudia

Lezárult a VI. kerületi Podmaniczky utca felújításának előkészítése, a Penta Kft. átvette a munkaterületet és elkezdte a kivitelezést.

Hirdetés

Megújul és biztonságosabb lesz a terézvárosi Podmaniczky utca, ahol március 16-án kezdődött a korszerűsítés – derül ki a BKK közleményéből. A projekt keretében a Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti, mintegy 310 méteres szakaszt újítja fel a Budapesti Közlekedési Központ.

Az előkészítés lezárult, így a kivitelező Penta Kft. átvette a munkaterületet és elkezdte a kivitelezést.

A beruházás során:

megújul az útpálya burkolat, a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá téve az utcaszakaszt;

új jelzőlámpás csomópontot létesül három gyalogátkelőhellyel a Jókai utcánál;

kerékpársávot alakítanak ki mindkét irányban;

továbbá párhuzamos parkolást a jelenlegi ferde helyett;

a szükséges mértékben megújul a közvilágítás;

a meglévő fákat ápolása és 10 újat telepítése is megtörténik különleges ültetőgödrökbe, amelyek biztosítják a növények hosszú élettartamát;

valamint megszüntetik a kihasználatlan jobbra kanyarodó sávot a Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis tereket hoznak majd létre a kivitelezők.

 

Őszre elkészülhet a projekt

A Podmaniczky utca érintett szakaszán a közlekedési funkció érdemben nem csökken, ugyanakkor a fenntartható közlekedési módoknak (gyaloglás, közösségi közlekedés, kerékpár) átadható térfelületek nőnek.

A terézvárosi Podmaniczky utca felújításának kiviteli tervei 2021 márciusban készültek el, ősszel pedig lezárult a szerződéskötés folyamata, így a BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a PENTA Kft. aláírta a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést. A műszaki átadás-átvételi eljárás idén ősszel zárulhat le.

A környéken lévő ingatlanokat a munkák idején is meg lehet közelíteni gyalog. A közösségi közlekedés járatai változatlan útvonalon közlekednek, és mindkét irányban egy-egy forgalmi sáv használható majd változó nyomvonalon.

A tervek szerint a munkák 2022 őszén érhetnek véget.

ÚtépítésPenta Általános Építőipari Kft.BKKBudapestútfelújításVI. kerület

Hírlevél

Hirdetés