2024.04.20, Szombat
Hamarosan átadhatják Makó új körforgalmát
Fotók: NIF Zrt.

Hamarosan átadhatják Makó új körforgalmát

magyarepitok.hu/NIF Zrt

2022.04.26. 08:13 - Szabó Ákos

A NIF beruházásában a Délút munkájával válik biztonságosabbá a közlekedés a délkelet-alföldi városban.

Hirdetés

Jól halad a kivitelezés, a tervezett határidó előtt adhatják át a forgalomnak Makón a 43-as a út és a 4432-es jelzésű út (másik nevén Rákosi út) kereszteződése helyén épülő körforgalmat. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló projektről legutóbb októberben számoltunk be, amikor a kivitelezés elkezdődött.

 

A fejlesztés helyszíne

 

Könnyebb lesz eljutni az M43-ashoz

A beruházás során egy négyágú körforgalmat építenek ki 15 méteres belső és 24 méteres külső sugárral. Az aszfaltburkolatú csomópont ki- és behajtó ágait háromszögszigetekkel választják el.

Eddig a város külső körvonalán futó út és az M43-asról levezető 4232-es találkozásánál gyakoriak voltak a balesetek, a körforgalom hatékonyabb és biztonságosabb lesz a helybeliek számára.

 

 

Határidő előtt elkészül a körforgalom

A mintegy 289,9 millió forint értékű makói beruházás a szintén Csongrád-Csanád megyei központú Délút Kft. kivitelezésében valósul meg. A munkálatokról április első részében a NIF Facebook-oldalán tett közzé tájékoztatót, illetve a projekt előre haladását bemutató fotókat.

Leírták: a hónap elejére a teljes körforgalom aszfaltozási munkái elkészültek, emellett pedig beüzemelték az új közvilágítást is. Ezt követően a teljes csomópont forgalomtechnikájának kiépítése zárul várhatóan még a hónapban, illetve a befejező munkákat is elvégzik a körforgalom környezetében.

A közleményt a NIF azzal az információval zárta, hogy forgalomba helyezési eljárás megkezdését az előzetes határidő előtt, már 2022 májusában elindítják.

 

 

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Délút Építő és Bányászati Kft.körforgalomMakó

Hírlevél

Hirdetés