2022.06.27, Hétfő
Világszinten is egyedinek számító terelőrendszerrel óvja dolgozói biztonságát a Magyar Közút: Videó
Illusztrációs fotó: magyarepitok.hu

Világszinten is egyedinek számító terelőrendszerrel óvja dolgozói biztonságát a Magyar Közút: Videó

magyarepitok.hu. Magyar Közút

2022.04.13. 14:30 - Kolinek Nóra

Az önlerakó rendszerű, változtatható jelzésképű táblával működő terelőrendszer a hagyományos táblás terelési módszerhez képest kisebb humán erőforrást igényel.

Hirdetés

A Magyar Közút az utóbbi években műszaki, humán és kommunikációs fronton is kiemelt figyelmet fordít a gyorsforgalmi utakon kialakított munkaterületek biztonságosabbá tételére is – olvasható a társaság közleményében.

Ennek részeként szerezték be az itthon és világszinten is egyedinek számító új úgynevezett „drop and pick” előjelző készleteket, melyek egy hordozó-lerakó tehergépjárműből, két változtatható jelzésképű táblás modulból, egy terelőnyíl modulból és egy konzolos változtatható jelzésképű táblás előjelző utánfutóból állnak.

Európában összesen kilenc ilyen készlet létezik, ebből öt a Magyar Közút tulajdonában van, melyek az M0-s autóúton és az M1-es autópályán segítik a biztonságosabb munkavégzést.

Az új eszközöket az alábbi videón lehet megtekinteni.

A módszer kisebb humán erőforrást igényel

A tájékoztatás szerint:

az előjelző autókat igénylő, hagyományos táblás terelési módszerhez képest ez az előjelzés kisebb humán erőforrást igényel, ezzel is védve a dolgozókat, továbbá a virtuálisan megjeleníthető, animált jelzésképeknek köszönhetően sokkal feltűnőbb és könnyebben, biztonságosabban aktualizálható az adott munkavégzéshez, forgalomkorlátozáshoz igazítva.

A tábla benyúlik a sáv felé anélkül, hogy magassági akadályt képezne, így például a magasan ülő kamionosok is hamarabb, már nagyobb távolságból észrevehetik a kihelyezett, munkaterület közeledtére figyelmeztető jelzéseket, illetve a kamionok sem takarják ki a belső sávban haladó személyautók elől a közutas előjelzéseket. Az utánfutó különböző jelzőfényekkel is rendelkezik, ezzel is növelve a vizuális látványt és így a forgalombiztonságot – tették hozzá.

A Magyar Közút 2000 óta 19 munkatársát veszítette el munkaterületeken figyelmetlen közlekedők miatt. A társaság ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a munkavégzésekre figyelmeztető jelzéseket vegyék komolyan, tartsák be az ideiglenes sebességkorlátozásokat, soroljanak be időben a munkaterületek előtt és vezetés közben csak és kizárólag a forgalomra, a vezetésre koncentráljanak, hogy elkerülhetőek legyenek a tragikus kimenetelű balesetek.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújítás

Hírlevél