2024.03.19, Kedd
Út- és vasútépítés: három kiemelkedő szakember munkáját ismerték el
Fotók: MAÚT

Út- és vasútépítés: három kiemelkedő szakember munkáját ismerték el

magyarepitok.hu

2022.05.18. 18:38 - Hegedűs Gergely

A MAÚT közgyűlésén sor került az idei Vásárhelyi Boldizsár-díjak átadására, amellyel a MAÚT érdekben elvégzett tevékenységet díjazza a társaság.

Hirdetés

A MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság május 13-án tartotta meg éves közgyűlését, személyes jelenléttel - értesült lapunk a szervezettől kapott információból. Az eseményen sor került az idei Vásárhelyi Boldizsár-díjak átadására, amellyel a MAÚT érdekben elvégzett tevékenységet díjazza a társaság.

Fotók: MAÚT


Három kiemelkedő szakember munkáját ismerték el

Ezzel az elismeréssel díjazták Mayer András okleveles MBA építőmérnököt a MAÚT Építési bizottságának vezetőjeként, közúti alelnökeként és elnökhelyetteseként hosszú időn át végzett elkötelezett munkássága elismeréseként.

Szintén Vásárhelyi Boldizsár-díjban részesült Vörös Zoltán okleveles közlekedésépítő mérnök a betonutakkal kapcsolatos technológusi és mérnöki munkásságáért, a műszaki és technológiai szabályozás területén hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.

Ugyancsak a díjazottak közé került Berente János építőmérnök, logisztikai és szállítmányozási menedzser, minőségbiztosítási szakmérnök a MAÚT vasútügyi területén a digitális vasútügyi előírástár (e-VASUT) tartalomszolgáltatását biztosító és összefogó kiemelkedő, elkötelezett munkájáért.


A Magyar Közút és a MÁV vezetője is stratégiai előadást tartott

Az eseményen a Nemesdy Ervin diplomamunkadíj átadásával a szakma fiataljait is elismerésben részesítették. A négy legjobb pályamunka rövid előadás keretében bemutatásra is került.

A rendezvényen köszöntő beszédet mondott Thoroczkay Zsolt az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője is, aki ismételten kiemelte a MAÚT útügyi szabályozási folyamatokban vállalt szerepét. Ezt követően vezetői stratégiai előadást tartott Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és Virág István a MÁV Zrt. pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese.

Nyiri Szabolcs, a MAÚT elnöke a korábban megküldött éves elnökségi beszámolóhoz kapcsolódó előadásában részletesen beszámolt a társaság szakmai munkájáról és 2021. évi gazdálkodásáról, amelyet a Számvizsgáló bizottság beszámolója, majd a 2022. évi költségvetési terv elfogadása követett. A rendezvény fehér asztalok melletti baráti szakmai beszélgetésekkel zárult.

Galéria

ÚtépítésMAÚTvasútfejlesztésMagyar Közút Nonprofit Zrt.MÁV

Hírlevél

Hirdetés