2024.04.24, Szerda
Hamarosan a józsai új autópálya-csomópontot is birtokba vehetik az autósok
Fotó: Colas Út Építőipari Zrt.

Hamarosan a józsai új autópálya-csomópontot is birtokba vehetik az autósok

magyarepitok.hu

2022.07.12. 14:20 - Füzi Nikolett

A Colas Út munkájával egy teljesen új csomópontot hoztak létre az M35-ös autópályán, mely a megeszékhelyhez tartozó településrész nevére utalva, a Debrecen-Józsa autópálya-csomópont elnevezést viseli majd.

Hirdetés

Elkészült a Hajdú-Bihar megyei M35-ös autópálya második, Józsa csomópontja is: a projekt keretében megépült egy teljes értékű csomópont a hozzá kapcsolódó csomóponti ágakkal, valamint közvilágítással – olvasható a kivitelező, Colas Út közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a projekt két új kapcsolat kialakítását foglalja magában az épülő BMW-gyárnak otthont adó gazdasági övezethez.

Az M35 autópálya 354. számú csomópontjának átépítési munkálatait a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Duna Aszfalt Zrt. végezte el, melynek ünnepélyes átadását március 23-án tartották meg, a Józsánál létrejövő új autópálya-csomópont pedig a Colas Út Építőipari Zrt. munkájával valósult meg.


Várhatóan augusztusban indulhat meg az autós forgalom

A fejlesztés során mind a két csomópont fontos jelentőséggel bír:

A Duna Aszfalt munkájával a BMW-gyártól mintegy 2 kilométerre, a sztráda 36+652-es kilométerszelvénynél elhelyezkedő, jelenleg trombita alakú csomópontot egy teljes értékű, lóhere alakú csomóponttá építették át.

A fejlesztés megvalósításának eredményeképp minden irányból biztosított lett a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet megközelítése.

Fotó: NIF Zrt. -  a Duna Aszfalt kivitelezésében megvalósult, lóhere alakú, 354. számú csomópont

 

A másik alprojekt pedig a Colas kivitelezésében most megépült új csomópontra vonatkozik, amely

a későbbi közvetlen autópályakapcsolat kiépítésének lehetőségét biztosítja Józsa településnek és a BMW-nek otthont adó ipari parknak is, ezáltal pedig távlati fejlesztési lehetőséget is jelent a település számára.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy a hivatalos átadásra augusztusban kerülhet sor, az autósok így várhatóan nyár végétől vehetik használatba az új csomópontot.

ÚtépítésColasDuna Aszfalt Zrt.M35-ös autópályaútépítéscsomópontJózsaDebrecenDebrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezet

Hírlevél

Hirdetés