2024.03.19, Kedd
Megújult Veszprém déli részén ez a két fontos útszakasz
Illusztráció: Bernáth Benjámin/magyarepitok.hu

Megújult Veszprém déli részén ez a két fontos útszakasz

veszpremkukac.hu

2022.07.05. 10:14 - Bíró Beáta

A munkálatokat össze kellett hangolni a Füredi csomópont átadásával.

Hirdetés

Napokon belül befejezik a munkát Veszprémben a Hunyadi utca és a Füredi út felújított szakaszán – írja a veszpremkukac.hu. A fejlesztés a megyei jogú város kiemelten fontos pontján történt: közel a nemrég átadott Füredi csomóponthoz. A Modern Városok Program keretében Veszprémben 16 kilométernyi útszakaszt újítanak fel ötmilliárd forintból. Ennek része ez az összesen 700 méternyi szakaszt, amelyet a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelez, 252 millió forintért.

 

A Füredi utat a füredi csomóponttól az első lámpás kereszteződésig újították fel. Az itteni feladatokat össze kellett hangolni a Füredi csomópont néhány nappal ezelőtti átadásával. A szakasz két réteg aszfaltot, új szegélyeket és bazaltaszfaltos buszmegállót kapott – mondta el Körmendi Zoltán, a SWIETELSKY Magyarország mérnöke a munkálatok helyszínén. – Ez utóbbi a sima aszfaltnál sokkal jobban bírja a terhelést. A buszos útvonalakon önszintező fedlapokat raktak le, amelyek szintén nagy teherbírásúak.

A Füredi útról nyíló Hunyadi utcát egy réteg aszfalttal fedték be, a járdákat pedig térkövezték.

 

A munka még folyik mindkét utcában, de a forgalom már zavartalanul halad.

A következő lépés a közlekedési lámpák áthangolása lesz – várhatóan ősszel –, mivel a füredi csomópontban megszűnt a lámpás forgalomirányítás, így onnan folyamatos lesz a gépkocsiáradat a város felé. A Hunyadi utcában egyelőre marad az egyirányúsítás, ezzel védik a családi házas városrészt a megnövekedett forgalomtól. A közlekedési lámpák áthangolása után derül majd ki, milyen lesz a forgalom a Dugovics–Stadion–Egyetem utcai lámpás kereszteződésnél, akkor felülvizsgálják majd a Hunyadi utca újbóli kétirányúsítását – mondta el Kovács Áron a választókerület képviselője.

 

A Füredi csomópont már bekapcsolódott a forgalomba

 

Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

A 8-as főút megújult külön szintű csomópontja nemrég nyílt meg a forgalom előtt, erről lapunk is beszámolt. Ezzel a Balaton közlekedése is javul, hiszen Veszprém–Balatonfüred és a Balatonfüred–Veszprém keresztirányban már járható a felüljáró, amire a Székesfehérvár irányából érkező autósok is ráhajthatnak Balatonfüred felé.

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Veszprém8-as főútútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés