2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Újabb fejlesztést kapott M4-esre vezető közlekedési folyosó Szolnok térségében

Újabb fejlesztést kapott M4-esre vezető közlekedési folyosó Szolnok térségében

magyarepitok.hu

2022.07.13. 18:33 - Hegedűs Gergely

Immár ötödik alkalommal számolunk be a 3225-ös jelű út felújításáról, ezúttal is a Strabag volt a kivitelező.

Hirdetés

Szolnokon július 12-én átadták a 3225-ös jelű Szolnok-Besenyszög-Jászkisér összekötő út közel 1,8 kilométeren felújított szakaszát. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházását a STRABAG Általános Építő Kft. kivitelezte. A fejlesztés a Magyar Falu Program keretén belül, bruttó 410 millió forint hazai forrás felhasználásával valósult meg.

A projekt jelentőségét többek közt az adja, hogy az M4-es gyorsforgalmi út Szolnokot elkerülő szakaszának kiépülése után a 3225-ös út feljárót nyert az M4-eshez. A 3225-ös így immár közvetlen kapcsolatot jelent a gyorsforgalmi hálózathoz a környéken élő települések számára, akárcsak a megyeszékhely északkeleti részén élők számára.


Számos fejlesztést kapott már ez az alsóbbrendű út

A Szolnoktól északi irányban kivezető, Jászkísérre vezető út fejlesztéséről korábban többször is beszámoltunk. Szintén a Strabag kivitelezésében újult meg a 3225-ös út

  • mintegy 7,5 kilométeres besenyszögi szakasza 2018-ban;
  • a Besenyszög utáni útszakasz 3,588 kilométeren 2019-ben;
  • továbbá a szintén Besenyszögtől északra eső szakasza 1,85 kilométeren 2021-ben.
  • Mindezeken túl fejlesztést kap a 3225-ös szolnoki szakasza is a 2+268-as kilométerszelvény után mintegy 1,86 kilométeren, szintén a Strabag kivitelezésében, amit ebben a januári cikkünkben jekeztük, bemutatva a közútkezelő egyik útfelújítási közbeszerzését.

A szolnoki Besenyszögi úton megtartott átadón elhangzottak szerint a beruházásokkal lépésről lépésre haladtak: a korszerűsítés a 3225-ös jelzésű út Besenyszög bel- és külterületi szakaszain több mint tizennyolc kilométer érintett az elmúlt négy évben - írta a szoljon.hu.


Több mint tízmilliárd forint értékű beruházást tervez a megyében a közútkezelő

Az átadón részt vett Kovács Péter, a Magyar Közút Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója; Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere; Dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője. A projektet a STRABAG Általános Építő Kft. építésvezetője Takács Zsolt jelentette készre. 

Kovács Péter kifejtette, az átadott projektben az útszéli pályaszerkezet-cserét követően a felületen új kötő- és kopóréteget építettek be, valamint új földpadkát alakítottak ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új burkolatjeleket festettek fel, a KRESZ táblákat is kicserélték. Két pár buszöblöt is korszerűsítettek.

Arra is kitért, hogy a Magyar Közút idén több mint tízmilliárd forint értékű beruházást tervez megvalósítani a megye közel ezernégyszáz kilométer hosszú közúthálózatán. 

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.StrabagSzolnok3225-ös útJászkísérBesenyszögútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés