2024.03.28, Csütörtök
Így halad Gyula balesetveszélyes kereszteződésének átépítése

Így halad Gyula balesetveszélyes kereszteződésének átépítése

magyarepitok.hu

2022.09.13. 12:12 - Kalácska-Nagy Nóra

A DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. munkájával a körforgalom megépítését követően a közlekedés biztonságosabbá válik.

Hirdetés

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül át Gyula egyik nagy forgalmat bonyolító csomópontja – írta meg lapunk 2021 novemberében. A fejlesztés a Technológiai és Ipari Minisztérium (jogelőd: Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a DÉLÚT Építő és Bányászati Kft. végzi nettó 288 719 260  forint összegben.

A 4219. jelű út és a Nürnbergi utcai kereszteződés körforgalommá történő átépítésével biztonságosabbá válik a közlekedés az arra járók számára.

A NIF Zrt. sajtóközleményéből kiderült, körforgalmú csomóponttá épül át Gyula egyik nagy forgalmat bonyolító kereszteződése. A munkaterület átadása tavaly novemberben történt meg és azóta újabb szakaszához érkezett a fejlesztés. Az építési munkálatok előrehaladásával kapcsolatban sajtótájékoztatót tartott 2022. szeptember 13-án

  • Dr. Kovács József, a Békés megyei 3. sz. egyéni választókerület országgyűlési képviselője,
  • Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere,
  • valamint Povázsai Pál, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatóságának projektiroda-vezetője.

A beruházás munkálatai három ütemben zajlanak. Az első ütemben elkészültek az Ajtóssy utca keleti oldalára eső szegélyek és járdák. A második ütemben zajló munkálatok elvégzéséhez szükséges forgalomterelés 2022. augusztus 23-án lépett életbe.

Az útépítési munkálatok jelenleg az Ajtóssy utca és Nürnbergi utcai csatlakozásának déli részén folynak, és ebben az ütemben kerül sor a gázvezeték érintett szakaszának kiváltására.

Az elektromos légvezeték és az ivóvízvezeték kiváltása megtörtént. A harmadik ütemben, várhatóan szeptember végétől kezdődően készül majd el a körforgalom északi oldali szegélyszakasza.

A fejlesztésről bővebben az alábbi linken olvashatnak:

https://nif.hu/2021/11/uj-korforgalmu-csomopont-epul-gyulan/

A munkálatok látványosabb építési szakaszba léptek

Dr. Kovács József, Békés megye 3. sz. választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, hogy a közlekedésben, főleg a városi közlekedésben, az utazás minőségét nagy mértékben meghatározza a körforgalom. Ennek a területnek a forgalma óriási, így nagyon fontos, hogy a közlekedés biztonságos legyen. Ha már csak egy ember életet, vagy egy súlyos balesetet megelőz egy ilyen körforgalom, az már mindannyiunk közös érdekét szolgálja.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere kiemelte, hogy ezen a csomóponton keresztül közelíti meg a belvárost a Törökzugi lakótelepen, az Észak-Törökzugi lakótelepen és a kettő közötti kertvárosi részen élő 4000 polgár. Sokan ezen a csomóponton keresztül közlekednek, amikor az 5.Sz. Általános Iskolába, a Törökzugi Óvodába, a Törökzugi Bölcsődébe, a Coronella Patikába, ill. a Coronella Orvosi Centrumban működő házi-és szakorvosokhoz mennek. Ezen tényekre is tekintettel megállapítható, hogy rendkívül nagy közösségi igényt szolgál a csomópont biztonságosabbá tétele a körforgalom megépítésével.

Povázsai Pál, a NIF Zrt. projektiroda-vezetője hozzátette, hogy a munkálatok a látványosabb építési szakaszba léptek. A szegélyépítések, burkolatszélesítések három építési ütemben, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett folynak. A tavaly novemberben átadott munkaterületen zajló munkálatokkal várhatóan ez végén készen leszünk.

Galéria

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Gyulakörforgalomútépítés

Hírlevél

Hirdetés