2024.04.24, Szerda
Megújultak a Tisza-tó fővárosának útjai
Fotó: he-do.hu

Megújultak a Tisza-tó fővárosának útjai

magyarepitok.hu; he-do.hu

2022.09.15. 08:00 - Bíró Beáta

A helyi önkormányzat megbízásából újított fel több tönkrement burkolatú, vagy szilárd burkolattal még nem rendelkező utcát a HE-DO Kft.

Hirdetés

A Heves megyei gyökerű vállalat Tiszafüred belterületén újította fel a Feszty Árpád utcát, a Madách Imre utcát, a Kamilla utcát, a Kántorvár utcát és a Múzeum parkot. A munkaterületeket a szakemberek 2022. május második felében vették át, a munkálatokkal augusztus közepére végeztek.

A Madách Imre utca egy régebben kialakított, zúzottköves lakóutca volt, szilárd burkolat nélkül. Az építése óta eltelt idő alatt kátyúsodni kezdett, száraz időben a járművek felverték a port.

A felújítás részleteiről Pintér Gábor, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője elmondta:

„A Madách Imre utcában a padkarendezés és ároktisztítást követően zúzottkő beépítéssel profiloztuk ki a meglévő felületet, melyre egy réteg aszfalt burkolatot építettünk. A Feszty Árpád utcában régi elöregedett volt az aszfaltburkolat, amit a több évtizede megépült közmű vezetékek nyomvonal-süllyedései szabdaltak fel.”

A közlekedés színvonalának és biztonságának javítása érdekében az útburkolatot teljes hosszon fel kell újítani. Előkészítésként a süllyedéseket pályaszerkezet cserével és kátyúzással javították. Lenyesték a padkát, profilozták az árkokat és a közműfedlapok szintre emelését követően teljes felületen megépítették az aszfalt kiegyenlítő és kopó réteget, majd a nemesített padkát.

A Múzeum parkban az egy réteg aszfalt kopóréteg megépítésén kívül a tönkrement vízelvezető folyóka felújítását is elvégezték. A Kamilla utca és a Kántorvár utca meglévő aszfaltburkolata pedig egy réteg új aszfaltburkolatot kapott.  

ÚtépítésHE-DOTiszafüredútfelújításútépítés

Hírlevél

Hirdetés