2024.03.29, Péntek
Szegeden közel 3,5 kilométernyi korszerű utat adtak át - több mint 150 cég infrastruktúráját fejlesztették vele
Fotók: szeged.hu

Szegeden közel 3,5 kilométernyi korszerű utat adtak át - több mint 150 cég infrastruktúráját fejlesztették vele

mti

2022.12.11. 10:30 - Szabó Ákos

A munkákat a Colas, a Strabag és a Norbo-Ép végezte el.

Hirdetés

Befejeződött Szegeden a Városgazda utca felújítása, egy bővebb útfelújítási projektsorozat része, melyről tavasszal is beszámoltunk. Az önkormányzat mintegy 1,3 milliárd forintos költséggel, uniós támogatással három helyszínen, 3,4 kilométeren korszerűsített gazdasági célokat szolgáló utakat - derül ki a polgármesteri hivatal december 8-án megjelent közleményéből.

 

A beruházással érintett terület

 

Ezen a három helyszínen dolgoztak

Mint írják a Városgazda utcát a Bajai úttól a Kereskedő közig korszerűsítették 712 méter hosszan, amelyből 181 méteren korábbi földutat láttak el szilárd burkolattal. A Kereskedő köz csatlakozásánál lévő buszfordulót körfogalommá építették át. A teljes szakaszon kiépült a közvilágítás, kerékpártámaszokat telepítettek és kerékpáros nyomvonalat festettek fel. A hiányzó járdák is elkészültek 677 méter hosszan, 1,5 méter szélesen. A kétszer egysávos Városgazda utca buszközlekedésre is alkalmassá vált. Itt a Strabag Építőipari Zrt. dolgozott.

 

 

Korábban szintén a Városgazda utcában a Dorozsmai út-Kollégiumi út-Házgyári út kereszteződésében jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki külön részprojektként, továbbá kiépült a Házgyári út egészen a Budapesti útig. Erre a munkára a Norbo-Ép Kft. szerződött.

A fejlesztéssorozat harmadik helyszínén egyszerre négy utcát korszerűsített a kivitelező. A munkálatok során aszfaltozták a Vágány, a Vásár és a Tűzoltó utcát, valamint a Cserje sort. Itt a Colas Út Zrt. végezte el a feladatot.

 

 

A három részelemben összesen 3408 méteren út, 3044 méteren járda épült és újult meg, korszerűsítették, illetve a hiányzó részeken kialakították a közvilágítást.

A gazdaságfejlesztést szolgáló útfelújításokkal az az önkormányzat célja, hogy további fejlődésre ösztönözze a már ott működő ipari, kereskedelmi és szolgáltató vállalkozásokat és újabb cégek betelepüléséhez tegye vonzóbbá a területet. A projekt révén 112 hektárnyi területet megközelíthetősége javult, ahol több mint 150 cégnél több ezer munkavállaló dolgozik.

ÚtépítésColasStrabagNorbó-Ép Kft.Szegedútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés