2024.07.20, Szombat
Élhetőbb és biztonságosabb lett a megújult zuglói Vezér utca
Fotók: Nyirő Simon/BKK

Élhetőbb és biztonságosabb lett a megújult zuglói Vezér utca

magyarepitok.hu; BKK

2023.01.28. 09:48 - Bíró Beáta

A BKK beruházásában és a Colas Út Zrt. kivitelezésében korszerűsített útszakaszon felújították az útpálya burkolatát, javultak a gyalogos- és kerékpáros-közlekedés feltételei és zöldebb lesz a környezet.

Hirdetés

A fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújult a Fogarasi út és Füredi utca közötti, mintegy 800 méter hosszú útszakasz burkolata, valamint átépült a Fogarasi úti csomópont. A zuglói Vezér utca megújítása során parkolót és kerékpársávot is kialakítottak, továbbá kiemelt szerepet kapott az akadálymentesítés. Ezt segíti a taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolat, valamint a közvilágítás megújítása is.

A BKK beruházásában megvalósuló útépítés 2022 júliusában kezdődött, és idén januárban ér véget, a Colas Út Zrt. kivitelezésében. A jelenleg is zajló műszaki átadás-átvételi folyamat még kisebb helyszíni munkákkal, apró hibajavításokkal járhat.

A Vezér út Füredi utca felé vezető oldalát tavaly novemberben adták át, amivel befejeződött az útfelújítási munkák jelentősebb forgalomkorlátozással járó szakasza. A hónap végén pedig elkészült az aszfaltozás a Fogarasi út felé vezető oldalon is.

 

 

A beruházás során a BKK

• teljesen megújította a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot;

• kerékpársávot alakított ki, amely közvetlenül csatlakozik a Vezér utca szervizútján 2021-ben kialakított kerékpárosbarát útvonalhoz – ez elősegíti, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett ezen az útvonalon is;

• új járdákat épített, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítva az akadálymentes közlekedést;

• gyalogos-átkelőhelyet létesített a Kőszeg utcánál, megkönnyítve az üzletek megközelíthetőségét;

• korszerűsítette a közvilágítást;

• részben újakra cserélte a trolibuszfelsővezeték-hálózat oszlopait;

• elvégezte a szükséges közműkiváltásokat;

• több mint 40 fát, valamint 8300 cserjét ültet el tavaszig a füvesítés mellett.

 

A felújítás a kerékpárosoknak is kedvezett

A most felújított útszakasz korábban nagyon leromlott állapotban volt. Ennek a közösségi közlekedés is a kárát látta, hiszen több jármű meghibásodását a rossz útviszonyok okozták. Ma már az új, korszerű trolibuszok a megújult úton közlekedhetnek. Emellett a felújításnak köszönhetően egy új kerékpársáv csatlakozik a kerékpáros-hálózat szervizúton kialakított útvonalához, ezért egyre többen választhatják a kerékpározást, tovább nőhet a fenntartható közlekedési eszközök aránya a fővárosban.

ÚtépítésColasZuglóBudapestBKKútfelújításcsomópont

Hírlevél

Hirdetés