2024.03.28, Csütörtök
Így keletkezik a kátyú a téli időben - VIDEÓ
Illusztráció: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Így keletkezik a kátyú a téli időben - VIDEÓ

internet.kozut.hu; magyarepitok.hu

2023.01.25. 18:49 - Bíró Beáta

Humoros, de egyértelmű videóban mutatja be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kátyúk keletkezését. Kiderül, hogy télen nem is olyan egyszerű javítani ezeket, de nem lehetetlen.

Hirdetés

A múlt hét rendkívül változékony, szeszélyes és csapadékos időjárása miatt újabb burkolathibák keletkeztek az országos közúthálózaton is. Mint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. oldalán olvasható: az elmúlt napokban a hóeltakarításra és a sózásra koncentráltak, de most a kátyúk javítása veszi át a főszerepet.

A társaság az utakon végzett munkája mellett folyamatosan figyel arra, hogy az autósokat leginkább érintő és érdeklő témákat rendhagyó módon dolgozza fel. Az év elején, amikor a legtöbb burkolathiba keletkezik az időjárás miatt, akkor a sajtóban és a közösségi oldalakon is az egyik legfelkapottabb téma az utak állapota és a kátyúhelyzet.

A Magyar Közút most kifejezetten a legnépszerűbb közösségi oldalára, a TikTok-ra készített egy rövid, közérthető, egyben vicces videót arról,

hogyan alakulnak ki télen a kátyúk és hogyan tudják javítani azokat ilyen időjárási körülmények között. Megtudhatjuk, hogy a téli időjárási körülmények között csak ideiglenes, hidegaszfaltos gyors kátyúzásra van lehetőség – azt is elmondák, hogy miért.

A közútkezelő minden közlekedő figyelmébe ajánlja a képkockákat, s hozzáteszik: ettől egyszerűbben és közérthetőbben már nem lehet körbejárni ezt a témát.

A videó elérhető a Magyar Közút hivatalos TikTok oldalán.

 

Illusztráció: Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

 

A Magyar Közút beruházásában tavaly egyébként 960 kilométernyi út teljes körűen megújult, míg saját kivitelezésben, a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően mintegy 800 kilométernyi mellékút felújítását végezhette el. Ezen felül tavaly 11 ezer tonna hideg- és 82 ezer tonna melegaszfaltot dolgozott be a kátyúk megszüntetése során.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításaszfalt

Hírlevél

Hirdetés