2024.03.19, Kedd
Újabb fontos lépés született Szolnok régi sporttelepének a megújításában

Újabb fontos lépés született Szolnok régi sporttelepének a megújításában

magyarepitok.hu, info.szolnok.hu

2023.02.08. 15:34 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt által kivitelezett beruházás a sporttelep megközelítését biztosító Véső utat tehermentesíti a déli megközelítési lehetőségek fejlesztésével.

Hirdetés

Új körforgalom és kerékpárút által fejlesztették Szolnokon a Véső úti strand és sporttelep megközelítését – adta hírül az info.szolnok.hu. A Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésben megvalósult beruházásban a sporttelep déli bejáratának térsége kapott átfogó fejlesztést – kapcsolódva a sporttelep megújulásához.

A korábbi közbeszerzési adatok szerint a projekt a „Véső úti R.A.J.T.” elnevezésű átfogó fejlesztés keretében valósult meg, amely az erősen leromlott állapotú, mintegy 5,8 hektáros létesítmény-komplexum teljes rehabilitációját célozza meg. A most szóban forgó beruházás kimondott célja, hogy a sporttelep megközelítését északi irányból biztosító Véső utat tehermentesítse a déli megközelítési lehetőségek fejlesztésével.


Immár tömegközlekedés és a kerékpáros megközelítés is lehetséges opció   

A fenti célok érdekében az egyik fő elemként a sporttelep déli bejáratánál, a Horog, Meggyes László és Indóházutca találkozásánál kiépítettek egy körforgalmat. Ehhez kapcsolódva többek közt az alábbi munkák is megvalósultak:

  • a Meggyes László utca egy rövid szakaszát két sávosra szélesítették, ezáltal csatlakozva a körforgalomhoz;
  • a Horog utca déli szakasza 47 méter hosszúságban megújult a körforgalomig;
  • a déli bejárat és a Penny közötti útszakaszt (Horog utca és Indóház utca) átépítették és szélesítették 180 méter hosszúságban, mely alkalmas lett autóbusz közlekedésére is.

További fontos elem, hogy a József Attila út (402-es főút) és az Indóház út kereszteződésétől a sporttelep déli bejáratáig 313 méter hosszan gyalogos- és kerékpárút épült, kapcsolódv a 402-es főút mellett futó kerékpárúthoz. Ehhez kapcsolódva új közvilágítás épült az előbbi kereszteződésétől az új körforgalomig.


A sporttelep úthálózata és épületei is megújulnak

A cikk a „Véső úti R.A.J.T.” című projekt további elemeire is kitért. Eszerint a beruházás eredeti tartalma szerinnt 1.4 milliárd forintos vissza nem térítendő uniós forrásból az alábbi elemek valósulnak meg:

  • a sporttelep belső úthálózata,
  • parkolók,
  • rendezvényház
  • és szakosztályi épület létesítése valósul meg.

Ehhez kapcsolódva biztosított 727,5 millió forint költségvetési támogatást egy kormányhatározat a város önkormányzata részére, ebből jöhetett létre a sporttelep déli megközelítését rendező fejlesztés.

A most lezárult beruházásról szóló sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester elmondta, a fejlesztés illeszkedik a környék rehabilitációját célzó beruházások sorába. Az elmúlt években felújították és újranyitották az egykori Máv strandot, modernizálták a sporttelepet, jelentő számú parkoló épült, és megtörtént a környező utcák csapadékvízelveztő hálózatának modernizálása (Görbe-ér rehabilitálása) is.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Szolnokútfelújításútépítéskörforgalom

Hírlevél

Hirdetés