2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Két híd is épül a Mezőhegyest Csanádpalotával összekötő kerékpárúton
Illusztráció: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Két híd is épül a Mezőhegyest Csanádpalotával összekötő kerékpárúton

magyarepitok.hu; radio7.hu

2023.03.31. 13:42 - Bíró Beáta

A kivitelező Délút már meg is kezdte az előkészítő munkálatokat.

Hirdetés

Már zajlanak a délkeleti határátkelőt érintő több mint 11 kilométer hosszúságú kerékpárút építésének előkészítő tevékenységei. A fejlesztésről korábban lapunk is beszámolt. A Csanádpalota−Pitvaros−Mezőhegyes kerékpárút kivitelezését a DÉLÚT Kft. végzi el nettó közel 2,1 milliárd forint értékben.

Az útvonal pitvarosi szakasza 4 120 méter, míg a csanádpalotai szakasz 7 616 méter hosszú.

 

Az új kerékpárút részeként két hidat is meg kell építeni. Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a Rádió 7-nek elmondta: mind a két hidat a község közelében alakítják ki.

Az egyiket Békés és Csongrád-Csanád vármegyehatárán, a másikat pedig Pitvaros és Csanádpalota között. A község vezetője hozzátette: az átkelők a Mezőhegyest vízzel ellátó csatorna fölött ívelnek majd át, a vízfelszín alatti munkálatokat a kivitelező Délút már be is fejezte.

Szavaiból az is kiderül, hogy a ménesbirtok földjeit áprilisban kezdik el a Marosból öntözni, így a kerékpárút kivitelezője március végére be is fejezi a csatorna vízfelszín alatti munkáit. Ennek az az oka, hogy jelenleg még nincs víz a csatornában, így jóval egyszerűbb és olcsóbb az építkezés. Radó Tibor korábbi nyilatkozata szerint a konkrét építés áprilisban kezdődik.

A munka során a szakaszokon elvégzik a szükséges közmű kiváltásokat. A beruházáshoz kapcsolódóan a nyomvonal mentén felújították az ivóvízhálózatot is.  

Mivel a településről sokan járnak át Mezőhegyesre, a fejlesztés nagyban megkönnyíti az ott lakók közlekedését, mindennapjait.

ÚtépítésDélút Építő és Bányászati Kft.kerékpárútkerékpáros fejlesztésCsanádpalotaPitvarosMezőhegyesCsongrád-Csanád vármegye

Hírlevél

Hirdetés