2024.03.29, Péntek
Már elkészült a munka közel háromnegyede a Győrt Pápával összekötő gyorsforgalmi úton
lllusztráció (magyarepitok.hu)

Már elkészült a munka közel háromnegyede a Győrt Pápával összekötő gyorsforgalmi úton

magyarpeitok.hu, gyorplusz.hu

2023.03.01. 08:23 - Szabó Ákos

A mintegy 36 kilométernyi új 2x2 sávos út a Duna Aszfalt és a Soltút fővállalkozásában valósul meg, emellett többek között az EuroAszfalt és a Colas is szerepet kapott alvállalkozóként.

Hirdetés

Jó ütemben, az előzetes tervek szerint épül a Győr és Pápa közötti, új, kétszer kétsávos 83-as számú főút – derült ki egy Győrben február második felében tartott sajtótájékoztatón a Győr+ beszámolója szerint. Az eseményen elhangzott: a több mint 36 kilométeren készülő kétszer kétsávos, fizikai elválasztású főút a tervek szerint az év végéig el is készül. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb és jóval biztonságosabb lesz a közlekedés Győr és Pápa között.

Mint korábban is megírtuk, a 8-as főút és Győr között összesen 73 kilométerig húzódó 83-as főút új szakaszát két részre osztva kivitelezik az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából:

  • Pápa és Tét között (18,4 km) a Duna Aszfalt Zrt. a generálkivitelező, itt az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vesz részt a munkában;
  • Tét és Győr között (17,6 km) a Soltút Kft. generálkivitelezésében valósul meg a beruházás, itt többek között a Colas-csoport is alvállalkozó.

 

A győri bevezető szakaszon egy ideje már szinte zökkenőmentesen halad a forgalom

Egy ideje már szinte zökkenőmentesen halad a forgalom az új 83-as főút, győri, bevezető szakaszán. A Malom utcánál és az Új Élet útnál is turbó körforgalom készült, közöttük pedig épül a kétszer kétsávos út, a kerékpárút és a zajvédő fal is több mint 2 kilométer hosszan - emelték ki a sajtótájékoztatón.

Kara Ákos országgyűlési képviselő többek között minderről kifejtette: „a díszburkolattal tervezett felületek, az elválasztó középsziget, a járdaszakaszok, a vízelvezetők, a közvilágítás kiépítése és a kerékpárút kivitelezése zajlik, illetve a zajvédő fal is készül több mint 2000 méter hosszan.”

 

A vármegyeszékhely agglomerációjának is hasznos az építkezés

Dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta: Győr számára fontos az agglomeráció, így az onnan munkába vagy iskolába érkezők, akik napi szinten is sok ezren vannak. A polgármester szerint az új gyorsforgalmi út nagy segítség lesz az egész térség számára.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő többek között kifejtette:

„A beruházás a szakemberek szerint most 73 százalékos készültségű, a tervek szerint az év végéig be is fejeződik a munka a 83-as út mentén. A fejlesztésnek hála a jövőben gyorsabb és jóval biztonságosabb lesz a közlekedés a két város között.”

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Soltút Kft.83-as főútGyőrEuroAszfalt Kft.ColasÉpítési és Közlekedési Minisztériumútépítés

Hírlevél

Hirdetés