2024.05.01, Szerda

Hirdetés

A Duna mellett futó kerékpárutat adtak át
A főkép még az építkezés során készült, nem az elkészült szakaszt ábrázolja

A Duna mellett futó kerékpárutat adtak át

magyarepitok.hu, mti

2023.05.25. 13:22 - Szabó Ákos

Elkészült az EuroVelo 6 nemzetközi biciklis összeköttetés Dunaalmás-Neszmély szakasza.

Hirdetés

Legutóbb bő egy évvel ezelőtt számoltunk be arról a kerékpárút-fejlesztésről, melyet május 24-én délután adtak át. Az EuroVelo nemzetközi kerékpáros hálózat 6-os útvonalának közvetlenül Tatától északra Dunaalmás és Neszmély között 7,5 kilométeren haladó szakaszát az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) megbízásából a Hazai Építőgép Társulás Zrt. kivitelezte. A beruházás során két kerékpáros pihenőt, két hidat és egy új vasúti átjárót alakítottak ki. A kiviteli terveket készítő konzorcium vezetője a Speciálterv Kft. volt, a szakasztervezésért pedig a Partner Kft. felelt.

A kerékpárút egyedülálló jellegét az adja, hogy ártéri területen vezet át – mondta el az átadón Nagy Bálint, az ÉKM közlekedésért felelős államtitkára.

 

 

A nemzetközi turizmus és a helybeliek közlekedése szempontjából is fontos fejlesztés

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy az EuroVelo 6-os kerékpárutat turisztikai jelentősége miatt tartották nagyon fontosnak.

Ezen az útvonalon évente kétszázezer vendég érkezik Bécsbe, ha az út elér Budapestig, a látogatók egy része Budapestet is felkeresheti

- tette hozzá.

 

Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat Dunaalmás és Neszmély közötti szakasza az avatás napján, 2023. május 24-én. MTI/Bodnár Boglárka

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője pedig többek között azt emelte ki, hogy

a most átadott szakasz nemzetközi jelentősége mellett becsatlakozik a vármegyei hálózatba, amely Dunaalmás, Majk, Oroszlány, Tatabánya, Tata és a köztük lévő települések összekötésével önálló turisztikai vonzerővel is rendelkezik.

ÚtépítésNeszmélyDunaalmáskerékpárútÉpítési és Közlekedési MinisztériumHazai Építőgép Társulás Zrt.Speciálterv Építőmérnöki Kft.

Hírlevél

Hirdetés