2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Befejezte az új miskolci kerékpárút építését a HE-DO csoport
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Befejezte az új miskolci kerékpárút építését a HE-DO csoport

magyarepitok.hu

2023.05.05. 16:26 - Gyöngyösi Klaudia

Az új kerékpárút építésére Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata írt ki közbeszerzést, amelyet a HE-DO csoport önállóan nyert el.

Hirdetés

Május 5-én átadták a Miskolcot Felsőzsolcával összekötő, 1374 méter hosszú kerékpárutat – derült ki a helyszíni eseményen. A szakaszt tavaly november közepén kezdte el építeni a kivitelező HE-DO csoport, a munkálatokat pedig április elején fejezte be, azóta pedig a műszaki átadás-átvételi eljárás is megtörtént.

Az új kerékpárút építésére Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata írt ki közbeszerzést, amelyet a HE-DO csoport önállóan nyert el.

A kerékpárút a miskolci József Attila úti áruház melletti körforgalmú jelzőlámpás csomóponttól indul, majd a meglévő nagyátmérőjű acéllemez aluljárón keresztezi az M30 autóutat, egy rövid szakaszon Felsőzsolca bekötőútja mentén halad és a Sajó-folyó gátjára épített szakasszal éri el Felsőzsolca település határát.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

 

78 fát is ültettek a kivitelezés során

„A közműkiváltást, bozót- és cserjeirtás, valamint a fakivágást követően humuszleszedést végeztünk. A 3-as számú főút kivezető szakaszán, a József Attila utcán lévő bevásárlóközpont előtti körforgalom és az M30 autópálya közötti szakaszon töltést építettünk” - ismertette a befejezett projekt részleteit Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

„Az új töltésre és a meglévő felsőzsolcai körtöltésre 20 cm ágyazati réteget, 20 cm zúzottkő alapot és összesen 7 cm vastag aszfaltréteget építettünk be. A kétoldali padkafeltöltést követően a jelzőtáblák kihelyezésével, a rézsüfelületek rendezésével és a burkolati jelek felfestésével és 78 db fa kiültetésével zárult a kivitelezés” – tette hozzá.

 

Az április 24-i műszaki átadás-átvétel után megkezdődött a nagyjából egy hónapig tartó forgalomba helyezési eljárás, a biciklisták ezt követően vehetik majd birtokba az elkészült kerékpárutat.

„Felsőzsolcáról jelentős a napi ingázó forgalom Miskolcra, az önálló kerékpárút építése a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen a két város között. A projekt neve „Fenntartható városi közlekedésfejlesztés”, amely jól összefoglalja a XXI. század jelentős célkitűzését” – mondta el Vidó Zoltán.

 

Az átadott szakaszt a helyi óvodások és iskolások tesztelték elsőként

Az eseményen részt vett:

  • Veres Pál, Miskolc polgármestere,
  • Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere,
  • Csöbör Katalin, a terület országgyűlési képviselője,
  • valamint Bazin Levente, a miskolci önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke is.

A polgármesterek fogadták a VeloRunCoffee Sportegyesület kerékpáros képviselőit is, az átadást követően pedig a felsőzsolcai óvodások és iskolások tesztelték elsőként az új bicikliút-szakaszt.

 

Galéria

ÚtépítésHE-DOMiskolcFelsőzsolcakerékpárútútépítés

Hírlevél

Hirdetés