2024.05.20, Hétfő
Miskolcról induló összekötőutat újítottak fel
Fotók: MTI/Vajda János

Miskolcról induló összekötőutat újítottak fel

mti, magyarepitok.hu

2023.06.09. 10:00 - Szabó Ákos

A Kistokajba vezető szakaszon a Colas dolgozott.

Hirdetés

Átadták a borsodi vármegyeszékhelyet Kistokajjal összekötő út felújított kertvárosi szakaszát június 7-én, melyet lapunk információ szerint a Colas Út Zrt. kivitelezett a Magyar Közút Nzrt. megbízásából. Az 1,76 kilométernyi út felújításával Miskolc agglomerációjának biztonságosabb és gyorsabb lett a közlekedése.

Az eseményen Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára hangsúlyozta: az elmúlt időszakban közel ezer kilométernyi országút és több mint 160 kilométer mellékút újult meg közel 32 milliárd forint értékű beruházás segítségével, a fejlesztésekben a Magyar Közút kezelésében lévő 288 országos és 89 mellékút volt érintett.

 

A beruházással érintett terület

 

Folytatódnak az útfelújítások

Hozzátette:

az állami társaság újabb 43 projektben nagyságrendileg 50 milliárd forint értékben készített elő közút-rekonstrukciókat. A beruházások kivitelezését a szükséges források biztosítását követően kezdheti majd meg a közútkezelő.

 

 

Kitért arra is, a Terület és településfejlesztési operatív program (Top) segítségével megvalósult útberuházások forgalmas Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei útszakaszokat is érintettek, így készülhetett el például

  • a Szerencs-Prügy,
  • a Sárospatak-Cigánd
  • és a Nyékládháza-Ónod összekötő út,
  • valamint a sajóbábonyi bekötőút fejlesztése.

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője többek között elmondta: megvalósulhat a Tiszai pályaudvar felőli útvonal rekonstrukciója, a tervezés folyamatban van, "várjuk az ehhez szükséges forrásokat".

 

A Magyar Közút folyamatosan dolgozik a mellékutak minőségének javításán

 

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatója és Barta Gábor önkormányzati képviselő (b-j) 

 

Mikesz Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, a társaságnak a négy- és ötszámjegyű utak felújításában a Top-program volt segítségére, amelynek első pályázati körében 62 milliárd forintból országosan több mint 560 kilométernyi utat újítottak fel, a projekt zárása után fennmaradó maradványforrás felhasználásával pedig további 160 kilométeren valósultak meg úthálózat-felújítási munkálatok.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét érintően 3,3 milliárd forintot kapott a társaság ezekre a munkákra, ebből a pénzből 21 kilométeren, 13 útszakaszon valósult meg útrekonstrukció

- tette hozzá a szakember.

ÚtépítésColasMagyar Közút Nonprofit Zrt.Építési és Közlekedési MinisztériumMiskolcKistokaj

Hírlevél

Hirdetés