2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Újabb kerékpárút épül a tokaji borvidéken, megvannak a kivitelezők
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Újabb kerékpárút épül a tokaji borvidéken, megvannak a kivitelezők

magyarepitok.hu

2023.08.19. 08:01 - Hegedűs Gergely

Mád és Tarcal között a 19 kilométeres tokaji körhöz kapcsolódva jön létre bicikliút, összességében több mint 7 kilométeren.

Hirdetés

A nyilvános közbeszerzési adatok szerint a LASPED Kft. és a MENTO Kft. kivitelezésében valósul meg a tokaji térségben épülő újabb kerékpárút. A tokaji, mádi és tarcali önkormányzat ajánlatkérése nyomán két részprojekt megvalósítása indulhat meg.


Közel nettó 800 millió forintnyi szerződéses érték

A Mád és Tarcal közötti 7,6 kilométeres szakaszon a 0+000 és a 7+609 kilométerszelvények között kerékpáros nyom (külön projektben megvalósuló szervízút), több mint 5 kilométeren klasszikus kerékpárút jön létre. Ezt a szakaszt a LASPED kivitelezi nettó 526 millió forintos szerződéses értéken.

A másik szakasz Tarcal belterületén jön létre egy 3 kilométeres szakaszon: a 0+000 és a 3+038 kilométerszelvények között kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki. Ezen részprojekt munkálatait a MENTO Kft. nettó 260 millió forintos szerződéses értéken végzi el.


A térségben nem ez az egyedüli projekt

A teljes projektben a 2+920 kilométerszelvénynél nagyszelvényű hídműtárgyként egy vasúti hidat is emelnek majd, azonban ez a szerződésrész ebben a közbeszerzésben nem került odaítélésre.

Korábbi sajtóhírek szerint a fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren. Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a KE-VÍZ 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el: ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le.

ÚtépítéskerékpárútMádTarcalMENTO Kft.LASPED Kft.Ke-Víz 21 Zrt.Zemplénkő Kft.

Hírlevél

Hirdetés