2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Iskolakezdésre elkészült Nyíregyháza két új jelzőlámpás csomópontja

Iskolakezdésre elkészült Nyíregyháza két új jelzőlámpás csomópontja

magyarepitok.hu

2023.09.06. 07:56 - Bíró Beáta

A Tiszavasvári út fejlesztése biztonságosabbá és zökkenőmentesebbé teszi a város közlekedését.

Hirdetés

Határidőre elkészült a kivitelező „KE-VÍZ 21” zRt. Nyíregyháza kiemelkedő jelentőségű közlekedési csomópontjának megújításával. A Tiszavasvári út - Derkovits utca kereszteződésének fejlesztése TOP-pályázat keretében valósul meg, a vármegyei jogú város önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

A Tiszavasvári út a Derkovits és a Csalitos utcai kereszteződéseit alakították át, mindkét helyen 2x2 forgalmi sávot és jelzőlámpás kereszteződést hoztak létre. A Tiszavasvári út északi oldalán elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, déli oldalán pedig ezen túl járda is épült. Ezen túl kiépült a csapadékvíz elvezető rendszer, ivóvízvezeték kiváltás, hírközlő vezetékek kiváltása, közvilágítási oszlopok cseréje is.

 

 

A „KE-VÍZ 21” Építőipari zRt.-től lapunk úgy értesült, a beruházás átadás-átvétele augusztus 18-án elkezdődött. A csomópontot már használhatják az autósok, az augusztus 28-i héten pedig már a jelzőlámpák is próbaüzemben működtek.

 

A fejlesztés kiemelkedő eleme a monolit támfal

A projekt fontos részét képezte a 103 méter hosszúságú támfal megépítése. A létesítmény öt szakaszból áll, magassága 1,3-5,94 méter, melynek kialakítását már a kivitelezés elején elkezdték – emellett futottak párhuzamosan a csomópont építésének további munkálatai, több részfeladat együttesen.

 

 

A kivitelezés részleteiről márciusban számolt be részletesebben lapunk. Azóta befejezték a támfal kivitelezését, a csomópontokban jelzőlámpákat létesítettek. Korlátokat építettek, növényeket telepítettek és kiépítették a végleges forgalomtechnikát.

A munkálatokat 2022 novemberében kezdték el, így kevesebb mint egy év alatt befejezte a kivitelező cég a nagyszabású fejlesztést.

Galéria

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Nyíregyházacsomópontútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés