2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Újabb hibátlan út kanyarog Nógrád lankáin
Nagy Mihály / magyarepitok.hu (a kép illusztráció)

Újabb hibátlan út kanyarog Nógrád lankáin

he-do.hu

2023.09.09. 09:00 - Móré Levente

A Nógrád vármegyei Hollókő közelében, festői környezetben fut a Szécsény és Pásztó közötti útszakasz, amelynek Nagylóc és Felsőtold közötti szakaszát a HE-DO csoport újíthatta meg.

Hirdetés

A 2122-es számú Szécsény-Pásztó út több, mint 3 kilométer hosszú szakaszát a Magyar Közút Zrt. közbeszerzése szerint teljes szélességében újította meg a HE-DO csoport. Mint arra Tímár Gellért főépítésvezető felhívta a figyelmet:

„Az út pályaszerkezete több helyen is elöregedett, ami miatt a felületen kátyúk és süllyedések keletkeztek. A felújítás elsősorban azokon a helyeken zajlott, ahol az úthibák már kényelmetlenné tették az utazást.”

 

 

A projekt négy fő részből állt: az útépítés elemeként megtörtént a lokális pályaszerkezet cseréje; a szakaszosan kiemelt szegélyek, burkolt padkák és LEFIX padkák építése és két réteg aszfalt terítése a teljes felületre. A vízépítés során a szakemberek elvégezték az átereszek és a burkolt árkok építését; ezen felül a földárok tisztítását. A projekt részeként az érintett szakaszon lévő híd is megújult, a befejező munkafázisban pedig a szalagkorlát építése, a nemesített padka terítés, a tartós burkolati jelek festése és az új jelzőtáblák kihelyezése történt meg. A négy hónapig tartó munkálatokat követően mára jó minőségű úton közlekedhetnek a környező települések lakói.

ÚtépítésHE-DOútépítésNógrád vármegye

Hírlevél

Hirdetés