2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Újabb utak aszfaltozásával fejlődik Soroksár
Illusztráció: he-do.hu

Újabb utak aszfaltozásával fejlődik Soroksár

HE-DO

2023.09.17. 09:00 - Kolinek Nóra

A HE-DO csoport kivitelezésével még idén befejeződnek a munkálatok a városrészben.

Hirdetés

Budapest XXIII. kerületében, Soroksáron dolgoznak a HE-DO csoport szakemberei. A munkaterület átvételére 2023. augusztus 31-én került sor, és másnap, szeptember 1-jén elkezdődött a kivitelezés – olvasható a vállalat honlapján. A projekthez szükséges forrást egy keretmegállapodás részeként Budapest Főváros XXIII. kerülete Soroksár Önkormányzata biztosítja.

A kivitelezés során négy földutas lakóutca kap burkolt utat, járdát, burkolt árkot és növényeket, valamint új közvilágítást. A felújítás a Temető sort, a Fatimai utcát, a Szőlő sor utcát és a Nyír utcát érinti.

Az induló munkafolyamatokról Timár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője számolt be.

„Az útépítési munkafolyamatok részeként az útalapok megépítése az első feladat. Ez azért is különösen fontos, hogy még az őszi esők beállta előtt elvégezzük a földmunkákat. Soroksár városrész intenzíven fejlődik, az eddig foghíjas utcák beépültek. Az lakóingatlanok építésének ideje alatt a földút is elfogadható volt, de a lakosok a szép házak közé új utat szerettek volna – és kaptak is.”

A kivitelezést idén novemberben fejezik be a szakemberek, ezután következhet a műszaki átadás-átvételi eljárás lefolytatása.

ÚtépítésHE-DOSoroksárBudapest

Hírlevél

Hirdetés