2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Zalaegerszeg újabb része kapcsolódik be a város kerékpárút-hálózatába
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Zalaegerszeg újabb része kapcsolódik be a város kerékpárút-hálózatába

magyarepitok.hu

2023.09.13. 08:45 - Szabó Ákos

A város déli részére, Botfára vezető bicikliutat a Zrínyi Miklós úttól indítják el.

Hirdetés

Megvan a kivitelezője annak a projektnek, mely Zalaegerszeg különálló déli városrészét, Botfát fogja bekötni a megyeszékhelyre. Mivel Zalaegerszegen rendszeresek a kerékpáros fejlesztések, így amikor 2021-ben arról beszélt Gecse Péter alpolgármester, a déli városrészek önkormányzati képviselője, hogy fontosnak tartja Zalabesenyőt és Botfát is hozzákapcsolni a kerékpáros infrastruktúrához, azt is egy kerékpárút átadóján tette.

 

 

Most hamarosan meg is kezdődhet a munka, miután a projektet meghirdették és arra nemrég kivitelezőt is találtak. Az uniós közbeszerzési értesítőben szeptember 8-án megjelent, hogy a helybeli érdekeltségű SPRINT Kft. épít bicikliutat a 7410-es jelzésű út (vagyis a Zrínyi Miklós út, illetve Posta utca) és a 73231-es jelzésű út mentén, összesen 176 millió forint értékben mintegy 1 kilométer hosszan.

 

Vasúti pályát és vízfolyást is átszel az új útvonal

A projekt első lépéseként Posta utcai buszmegállót helyezik át 118 méterrel északabbra. Mindkét oldalon bazaltbeton burkolattal épülnek át a megállók. A kezdőszelvénytől a keleti oldali buszmegálló peronjáig az aszfaltburkolatú kerékpárút gyalog- és kerékpárútként, ezt követően pedig egyoldali kétirányú kerékpárútként halad majd.

Az útvonal a kiírás szerint keresztezi majd a 23-as számú, Zalaegerszeg - Rédics vasútvonalat, ezért a fénysorompót itt fejleszteni kell. A kerékpárút itt szintén keresztez egy vízfolyást is, itt az eddig is használatban lévő hídon alakítják ki az átkelési lehetőséget.

A projektben maga a kerékpárút kiépítése mellett többek között

  • új közvilágítási oszlopokat kell telepíteni,
  • a nyomvonalon két helyszínen sárga villogók elhelyezése is szükséges,
  • illetve korlátokat is építenek,
  • kerítéseket is áthelyeznek
  • és több helyen beton folyókákat, valamint átereszeket alakítanak ki.
ÚtépítésZalaegerszegkerékpárútSPRINT Kft.

Hírlevél

Hirdetés