2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Borsod megye déli részén építkezik ipari parkban a HE-DO
illusztráció

Borsod megye déli részén építkezik ipari parkban a HE-DO

he-do.hu

2023.10.26. 08:17 - Szabó Ákos

Mezőcsát kap jelentős fejlesztést.

Hirdetés

Már dolgozik a HE-DO csoport egy ipari beruházáson az ország északkeleti részén: a munkaterületet 2023 szeptember 14-én vették át. Mint a cég közleményéből kiderül, a mezőcsáti ipari park fejlesztése során elkészül a belső úthálózat, a meglévő csapadékvíz-elvezető árok részleges fedése, a jelzőlámpák kihelyezése, a beléptető sorompók telepítése, kerítésépítés, a bejárati kapuk kialakítása, továbbá a térfigyelő rendszer és a szennyvízátemelő távfelügyeleti rendszerének kiépítése.

 

Mezőcsát Eger és Debrecen között található

Kifejtik, az ipari park 2. és 3. számú útja helyén gazos terület volt, itt a humuszleszedés, a töltésalapozás, a töltésépítés és a pályaszerkezeti rétegek építése is a projekt részét képezi. Az 1. számú út pedig pályaszerkezet csere után kap új alépítményt és aszfaltrétegeket. Az utak két oldalán előregyártott betonelemes árokburkolat biztosítja a vízelvezetést.

Kiépül 550 méter hosszúságban a belső kerítés, 4 db automata sorompó, ezen felül a szennyvízátemelő PLC rendszerének fejlesztése és a térfigyelő kamerarendszer kiépítése is megtörténik.

 

„Az új utak és árkok, valamint a kerítések vonalában a humuszréteg letermelése után altalajcsere és töltésépítés zajlik, ezt követően a zúzottkő alaprétegek, a kerítés és sorompók alapozása, a burkolt árkok kiépítése, majd az aszfaltrétegek beépítése és padkakészítés következik. Ezen munkafolyamatokkal párhuzamosan a kamerarendszer és a PLC fejlesztés is megvalósul. Befejező fázisként a rendszerek összehangolása és beüzemelése mellett az útjelző táblák és a burkolati jelek felfestése a feladatunk”

– foglalta össze Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

 

Novemberben adják át a projektet

A szakember még kiemelte: „A projekt különlegessége a sokrétűség: a klasszikus út és vízépítési feladatok mellett és azokkal párhuzamosan logisztikai és informatikai fejlesztéseket is meg kell valósítani.”

A fejlesztéssel az 1. számú út mellett kiépített napelempark és szennyvízátemelő műtárgy könnyebben lesz megközelíthető. Az új utak, kerítések és sorompók építésével vonzóbbá válhat a terület további betelepülő vállalkozások számára. A projekt zárása idén november végén várható és TOP uniós forrásból valósul meg.

ÚtépítésHE-DOipari parkMezőcsátútépítés

Hírlevél

Hirdetés