2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

A mádi dűlők útjainak felújításában vesz részt a HE-DO

A mádi dűlők útjainak felújításában vesz részt a HE-DO

magyarepitok.hu

2023.11.25. 08:05 - Bíró Beáta

Az Őszhegy-dűlő mezőgazdasági útján nemcsak a burkolat, hanem a vízelvezető rendszer is megújul.

Hirdetés

A szőlőkultúrájáról és borairól híres Mád Önkormányzata pályázati forrásból újítja fel a község külterületén lévő, javarészt szőlőültetvények megközelítését szolgáló mezőgazdasági utakat. A beruházás célja a Tokaji borvidék központi részén elterülő, Borsod vármegyei község útjainak fejlesztésén túl a vízelvezetés biztosítása és a vízkárok megelőzése.

Ezek közül az egyik az Őszhegy-dűlő felé vezető út, melynek rekonstrukcióját a HE-DO végzi. A cég munkájával a több helyen megsüllyedt, kátyús aszfaltburkolat és az elavult vízelvezető rendszer teljes felújítása is megtörténik mintegy 950 méteres szakaszon.

A beruházás szükségességét indokolta, hogy a meglévő aszfaltburkolat töredezett, helyenként megsüllyedt, a felhőszakadások alámosták az útárkokat és az út szélét. A mezőgazdasági út 1450 hektáros szőlőterület megközelítését látja el, a felújítással a mezőgazdasági gépek és szállítójárművek biztonságosabban tudnak közlekedni ezen a szakaszon. Az út jelentős továbbá a borturizmus, természetjárók és turisták forgalmának lebonyolításában.

 

A mádi dűlők
Forrás: Google Maps

 

A munkaterületet 2023. október 12-én vették át a HE-DO szakemberei. „A fakivágási, valamint bozót és cserjeirtási munkálatokat követően elbontottuk a régi vízelvezető rendszer elemeit. A földárok kialakítása után beépítettük az előregyártott árokburkoló elemeket. Jelenleg a padkaterület átépítése zajlik, ezt követően kötő- és kopóréteget építünk be a meglévő aszfaltfelületre” – számolt be a munkafolyamatokról Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A projekt különlegessége, hogy a szüret és a szőlőterületek művelése miatt teljes útlezárás nem valósítható meg, a szűk munkaterület ellenére a folyamatos mezőgazdasági forgalmat fent kell tartanunk” – fogalmazott Vidó Zoltán.

A beruházás a VP6-7.2.1.1-21 forrásból valósul meg, s a tervek szerint 2023 év végéig befejeződik.

ÚtépítésHE-DOMádTokajútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés