2024.04.24, Szerda
Érd, Háros és Budatétény új hídszerkezete is elkészült a százhalombattai vasútvonalon
NIF Zrt. - korábbi felvétel

Érd, Háros és Budatétény új hídszerkezete is elkészült a százhalombattai vasútvonalon

magyarepitok.hu

2018.11.11. 07:56 - Hegedűs Gergely

Az A-Híd és a V-Híd és kivitelezésében nemcsak a nyolc állomás, a pálya és a felsővezetékek újulnak meg az 51 milliárdos beruházásban.

Hirdetés

Jó ütemben haladnak a munkálatok a teljes Kelenföld-Százhalombatta vasútvonalon - adta hírül a beruházó NIF Zrt. A projekt 2017 tavaszán kezdődött, az A-Híd Zrt., a V-Híd Zrt. kivitelezésében a teljes szakasz pályája átépül, illetve a felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. 

Az összesen nettó 51 milliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően 2020 végétől 120 km/órás sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok a 20,5 km-es szakaszon. A munkák során Budafok, Háros, Budatétény, Barosstelep, Nagytétény-Diósd, Érdliget, Érd felső és Érd vasútállomása is megújul.

A beruházáshoz szorosan kapcsolódik ugyanezen szakaszon a biztosítóberendezés és ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszer telepítése, amit a Siemens Zrt. kivitelez nettó 16,62 milliárd forintból.


Februárig zárva marad a budafoki Vágóhíd utca

A vasútfejlesztés keretében több vasúti átjáró is megújul, a NIF mostani közleménye ezeknek a helyzetéről számolt be.

Érd közpöntjában a vasútvonal és a Balatoni út keresztezésben lévő hídon a fő szerkezetépítési munkák már lezajlottak. A hídépítés további kiegészítő munkálatai miatt részleges forgalomkorlátozás lesz érvényben a Balatoni úton 2018.11.12 – 2018.11.17. között, 08:00 – 16:00 óráig tartó időszakokban.

Budafokon a Háros vasútállomás közelében a Vágóhíd utca felett átvezető régi vasúti hidat elbontották, ennek helyén új hídszerkezet épült. Jelenleg közműépítési és útépítési munkálok zajlanak, emiatt a Vágóhíd utcai átjáró közúti zárása tervezetten 2019. február közepéig lesz érvényben.


A Növény utcánál új pálya is épül

A beruházás keretében szintén megújul Budatétény megálló közelében, az M0-ás és a 6-os főút kereszteződésében a Növény utca vasút alatti átvezetését biztosító hídszerkezet, valamint a Növény utca is átépítésre kerül. Itt a fő hídszerkezet már elkészült, jelenleg

  • a táblás kereszteződések elbontása,
  • a turbó körfogalmak,
  • a kétszer egysávos útpálya,
  • valamint a gyalog- és kerékpárút kiépítése zajlik.

A munkálatok továbbra is teljes lezárás mellett zajlanak, tervezetten 2019. április végéig.


Jelentősen módosult menetrendek

Nagytétényen az Angeli út közúti átkelőjénél is dolgozik a kivitelező. A vasúti sínpárok fektetését már befejezték. A teljes útzárat október közepén ütemterv szerint feloldották, jelenleg félpályás útzár mellett folytatódik tovább a munka várhatóan december közepéig.

A közlemény külön hangsúlyozza, hogy Kelenföld és Százhalombatta között a vágányzár miatt továbbra is jelentős menetrendváltozás van érvényben.

közlekedésfejlesztésMi épül?hídépítésvasútfejlesztésÉrdBudafokSzázhalombattaBudatéténySiemens Zrt.Nagytétény

Hírlevél

Hirdetés