2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Budapest közeli agglomerációs település nyert közvetlen autópálya kapcsolatot

Budapest közeli agglomerációs település nyert közvetlen autópálya kapcsolatot

magyarepitok.hu

2023.12.15. 15:06 - Hegedűs Gergely

A most befejezett első ütem során egy közel 1 kilométeres bekötőút jött létre két körforgalommal.

Hirdetés

Jelentős kerülőtől kíméli meg a közlekedőket a december 15-én átadott pátyi összekötő út - adta hírül az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM). A most befejezett I. ütem során egy 900 méteres bekötőút jött létre a Mészáros és Mészáros Zrt. kivitelezésében, nettó 2,45 milliárd forintos szerződéses értéken.

Az ÉKM beruházásában két új körforgalmú csomópontot is kialakítottak a bekötőút két végén. Emellett felújították a Füzes-patak hídját, a patak medrét rendezték, Továbbá átépítették a 81106-os utat 160 méter hosszon, illetve csatlakozásokat építettek ki a Sasfészek pihenőhely csomópontjához, akárcsak a meglévő földúthálózathoz. A Sasfészek-tó pihenőhelyhez való csatlakozással Páty település könnyebben elérhetővé vált, és egyúttal Biatorbágy is mentesült az itt áthaladó forgalomtól.

A beruházás jelentőségét az adja, hogy korábban Páty települést az M1-es autópályáról csak jelentős kerülővel Biatorbágyon keresztül (vagy Zsámbék felé, szintén jelentős kerülővel) lehetett elérni, tovább terhelve ezzel a szintén agglomerációba tartozó Biatorbágy belső forgalmát. A direkt bekötés a Budapest körüli agglomeráció egyik települését hozta jobb helyzetbe. A település jelentős ingázó forgalmat generál: a reggeli és délutáni csúcsokban ez a forgalom az M1-es autópályán és Budakeszi felé bonyolódik le.

ÚtépítésÉpítési és Közlekedési MinisztériumMészáros és Mészáros Kft.PátyautópályaM1-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés