2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Új utakon: könnyebben megközelíthető lett Kesztölc

Új utakon: könnyebben megközelíthető lett Kesztölc

magyarepitok.hu

2023.12.28. 13:05 - Bíró Beáta

Az érinett útszakaszon található két patakhidat is felújították, valamint a csapadékvíz elvezetéséről is gondoskodtak.

Hirdetés

Két bekötőúton közelíthető meg a Komárom-Esztergom vármegyei Kesztölc. Egyik közülük most megújult két kilométeren, ami jelentősen könnyebbé teszi a Pilis hegység délnyugati lábánál fekvő település lakóinak életét.

A projekt egy nagyobb vármegyei fejlesztés része: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. még tavasszal kezdte meg 5,7 kilométernyi közút felújítását, 1,196 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A leghosszabb egybefüggő felújítás Kesztölcöt érintette, melynek kivitelezését a SWIETELSKY Magyarország Kft. végezte.

 

 

Mint azt Farkas Attila építésvezető lapunknak kifejtette: a társaság feladata volt a 11126. j. úton a lokális pályaszerkezet megerősítése a megjelölt szakaszokon, ugyanakkor a teljes, két kilométeres szakaszon végeztek marást és aszfaltozást. Ezen kívül padkákat és buszperonokat is építettek.

 

 

A projekt része volt a csapadékvíz elvezetése is: földárok szedést hajtottak végre, az útcsatlakozásokban pedig átereszeket építettek be a SWIETELSKY munkatársai.

 

A patakhidak is stabilabban állnak

Az útszakaszon két patakhíd is található, melynek szélesítése, felújítása is megtörtént.

A kivitelezés során kiderült, hogy a településhatáron lévő Kesztölc patak hídfő szerkezete nem megfelelő teherbírású altalajon támaszkodik, emiatt annak megerősítése vált szükségessé. A magas talajvíz miatt injektálásos techológiát alkalmaztak, melynek során víz-cement keveréket juttattak a talajba. Ezt követően indulhatott meg a hídfő szerkezetének tovább építése.

 

 

A 2023 márciusában kezdett munkálatokat október 20-án fejezte be a SWIETELSKY.

Galéria

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.Komárom-Esztergom vármegyeKesztölcútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés