2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Nógrádi város központi útját újították fel
HE-DO

Nógrádi város központi útját újították fel

he-do.hu, magyarepitok.hu

2024.02.04. 09:17 - Szabó Ákos

A HE-DO Bátonyterenyében modernizált egy régi, rossz állapotú utat.

Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy a HE-DO és a Colas Út Zrt. konzorciuma télen is dolgozik a 23-as főút komplex beruházásán: miután tavaly decemberben átadták a város 2,3 kilométer hosszú, 2x1 sávos elkerülőjét, valamint a 2,19 kilométeres, 2x1 sávos észak-déli összekötő útját is, 2024-ben a 23-as főút átkelési szakaszának fejlesztését végzik.

Most egy másik, szintén a nógrádi településen lezajlott projektről számolunk be, melynek során a Bátonyterenye központjában található Jedlik Ányos utca felújítását a HE-DO önállóan végezte el 134 m hosszúságban és 600 m² felületen.

 

Egy hónap se kellett az építkezéshez

Mint honlapjukon közzétett közleményükben kifejtik, a régi, rossz állapotú út felújítása a település érintett részén élők közlekedését segíti elsősorban. Első munkafázisként az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése történt meg, ezután következett többek között a szegélybontás, az új szegély építése, a pályaszerkezeti hibák javítása, a csapadékcsatorna felújítása, illetve az  aszfaltkopóréteg építése, végül pedig a tereprendezés.

„A projekt során megújult az aszfalt kopóréteg, 300 m hosszúságban kicseréltük a kétoldali süllyesztett szegélyt, illetve kijavítottuk az út víztelenítését biztosító eltömedékelődött csapadékcsatornát is”  – számolt be az elvégzett munkafolyamatokról Reichardt Jenő, a HE-DO főépítésvezetője.

A munkálatokat a HE-DO szakemberei 2023 november végén kezdték el, és egy hónapon belül be is fejezték a kivitelezést. A projekt hazai államkincstári támogatásból valósult meg Bátonyterenye önkormányzatának megrendelésével.

ÚtépítésBátonyterenyeútépítésútfelújításColasHE-DO

Hírlevél

Hirdetés