2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A jászsági gazdák munkáját segíti a HE-DO által nemrég lezárt útfejlesztés

A jászsági gazdák munkáját segíti a HE-DO által nemrég lezárt útfejlesztés

magyarepitok.hu

2024.03.01. 12:23 - Hegedűs Gergely

A nagy mennyiségű őszi és téli csapadék miatti csúszást sikerült behozni a felpörgetett januári tempóval.

Hirdetés

Közel 4 kilométernyi mezőgazdasági földutat stabilizált a HE-DO Jász-Nagykun-Szolnok megyében a honlapján megjelent hír tanusága szerint, a „Külterületi helyi közutak fejlesztése” elnevezésű beruházásban.

A Jánoshida külterületén lezajlott projekt tavaly szeptember 18-án rajtolt, a kivitelezésre 5 hónap állt rendelkezésre. A HE-DO szakemberei a kiszolgáló úton kiemelték a földet, majd a geotextília fektetést követően megépítették a zúzottkő szórt útalapot. Az első 300 m-es útszakaszon egy réteg aszfaltburkolat beépítése is megtörtént, ezután 0,5-0,5 méter szélességben elkészült a nemesített padka is.


A kapacitás növelésével behozták a hátrányt

Pintér Gábor, a HE-DO főépítésvezetőjének tájékoztatása szerint a folyamatos mezőgazdasági járműforgalom mellett, illetve az időjárást figyelembe véve a földmunka, a geotextília terítés, és a szórt útalap építése párhuzamosan történt meg.

„A csapadékos őszi és téli időjárás miatt sajnos nem tudtunk a tervezett tempóban dolgozni a 2023-as év végén. Szerencsére a 2024 januárja csapadékmentes volt, így a szállító tehergépjárművek és a bedolgozó géplánc kapacitásnövelésével sikerült a lemaradást ledolgozni”

– mondta a főépítésvezető.

A felújított szakasznak köszönhetően az erre közlekedő mezőgazdasági gépek földekre történő kijutása egyszerűbbé vált. A készre jelentést követően a szalagvágásra 2024 február közepén került sor.

ÚtépítésHE-DOútfelújításJánoshida

Hírlevél

Hirdetés