2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Megújult sétálóutca és közösségi tér pezsdíti fel a hétköznapokat Pécsen
Főkép: Zag Gábor, Pécs MJV polgármester-helyettese

Megújult sétálóutca és közösségi tér pezsdíti fel a hétköznapokat Pécsen

mti, magyarepitok.hu

2024.03.19. 11:20 - Szabó Ákos

A Szedibau és a Géplak dolgozott a baranyai vármegyeszékhelyen.

Hirdetés

Hatszázmillió forintnyi uniós támogatással köztérfejlesztési program fejeződött be Pécsen: korábban egy belvárosi sétálóutcát, nemrégiben pedig egy teret újítottak fel - közölte az önkormányzat március 20-án.

A pécsi helyhatóság a közleményben azt írta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 600 millió forintos támogatásával zajló beruházás részeként - pár évvel ezelőtt - a Ferencesek utcája újult meg. Lapunk utánajárt, és az uniós közbeszerzési értesítőből megtudtuk: a munkát a Szedibau Építőipari Kft. végezte el.

 

A Ferencesek utcája - Google Maps

 

A népszerű sétálóutcában díszkőburkolattal váltották a korábbi aszfaltot, növelték a zöldfelületek arányát és korszerűsítették a közvilágítást.

 

Zöldterület a belváros nyugati részén

 

Zag Gábor Pécs MJV polgármester-helyettese

A belváros nyugati részén, a Szigeti városrészben pedig a közelmúltban fejeződött be az egykori Magasház helyén álló parkkal szomszédos Steinmetz kapitány tér átépítése. A Hungária – Rókus - Nagy Jenő és Petőfi utcák által határolt területen

új gyalogossétányok és járdák létesültek, fejlesztették a közvilágítást, új padokat, utcabútorokat helyeztek ki, illemhely épült, és bővítették a parkolót, ahol már e-autók töltésére is van lehetőség.

 

Zag Gábor Pécs MJV polgármester-helyettese

A munkálatokat a Géplak Kft. kivitelezte. Erről a beruházásról Zag Gábor pécsi alpolgármester közösségi oldalán közzétette: a fejlesztés nagy része már elkészült, azonban a zöldterületek rendezése – különös tekintettel a füvesítésre – még időbe telik. "Természetesen lesz majd hivatalos parkavató is, a tervek szerint erre áprilisban kerül majd sor" - tette hozzá.

ÚtépítésPécsSzedibau Kft.Géplak Kft.

Hírlevél

Hirdetés