2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Napelemes lámpaoszlopokkal újulnak meg Kazincbarcika közterületei
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Napelemes lámpaoszlopokkal újulnak meg Kazincbarcika közterületei

Forrás: he-do.hu

2024.04.13. 08:09 - Szabó Ákos

A HE-DO várhatóan májusban ad át összesen 17 ezer négyzetméternyi felújított utat és teret.

Hirdetés

Kazincbarcikán Újkazinc városrész tereinek felújításánál 13.440 m², a Tóth Árpád úton 3.530 m² terület kap új aszfaltburkolatot a HE-DO kivitelezésében – derül ki a magyar építőipari cég közleményéből.

A projektre azért volt szükség, mert a meglévő burkolatokon több helyen jelentős süllyedések és kátyúk zavarták a közlekedést, melyek nehezítették a mindennapos közlekedést, ezt orvosolják most. A munkálatok várhatóan 2024 májusáig tartanak.

 

Közel két kilométernyi útszakaszt modernizálnak a 26-os út közelében

 

 

„A burkolatmarást, az akna fedlapok és víznyelőrácsok szintre emelését követően egy réteg aszfaltburkolatot építünk be a teljes felületen. A közvilágítás fejlesztése érdekében korszerű és energiatakarékos napelemes kandeláberek telepítése is része a projektnek. Az aszfaltozást követően a terelővonalak, parkolóhelyek és gyalogátkelő helyek felfestése a záró munkafolyamat”

– tájékoztatott a projekt fő elemeiről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A kivitelezés eredményeként az újkazinci tereken mintegy 1582 m, a Tóth Árpád út esetében 363 m útszakasz újul meg. A fejlesztés különlegességének tekinthető napelemes kandeláberek alkalmazása kevésbé elterjedt a napi gyakorlatban. Ezek előnye, hogy kivitelezési szempontból jelentős megtakarítást jelent, mivel nem szükséges energiaellátási kábelkapcsolatot kiépíteni, és üzemeltetési szempontból is gazdaságos megoldás, hiszen az akkumulátorok töltését napenergia szolgáltatja.

A közleményben hozzáteszik:

szintén a HE-DO kivitelezésében újul meg hamarosan a Paál László út-Derkovits tér területén mintegy 3978 m2 aszfaltburkolat 662,9 m hosszú útszakaszon, a buszállomás közelében.

A beruházás megrendelője a Kazincbarcika Város Önkormányzata, a projekt a TOP PLUSZ forrásból valósul meg.

ÚtépítésHE-DOKazincbarcikaútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés