2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Zalaegerszeg agglomerációjában épül új kerékpárút
Illusztráció

Zalaegerszeg agglomerációjában épül új kerékpárút

magyarepitok.hu

2024.05.16. 14:04 - Szabó Ákos

A szomszédos Teskánddal és egyben a Zala-Völgye kerékpárúttal kötik össze a vármegyeszékhelyt.

Hirdetés

Eddig csak járdákon, utak szélén lehetett kerékpárral bejutni Zalaegerszeg belterületére a szomszédos Teskándról, most kiépítik a közvetlen biciklis összeköttetést. A projektre már a kivitelezőt keresi közösen a két település önkormányzata a közbeszerzési adatok szerint.

Az uniós támogatással megvalósuló építkezés négy részből, a Teskánd – Zalaegerszeg, 3468 méter hosszú fő útvonalból, valamint három kapcsolódó pályából áll:

  • a teskándi északnyugati ág 183 méter,
  • az andráshidai ág 326 méter,
  • az ebergényi ág pedig 149 méter hosszú lesz.

Összesen tehát 4,126 kilométernyi kerékpárutat építenek meg, melyre június 13-ig várják az ajánlatokat. A nyertes kivitelezőnek 270 napja lesz az építkezésre.

Erre halad majd a pálya

A kerékpárút Teskándon a Május 1. utcáról indul majd el. A Zala-Völgye kerékpárút hálózatába a település északkeleti határa közelében található vasúti töltésen keresztül teremtenek összeköttetést. A fő nyomvonal a 7405. számú út nyugati oldalán fog haladni, majd az Újhegyi utcai csatlakozás környezetében átvált a keleti oldalra. Ezt követően a új kerékpárút a 762. számú út déli oldalán vezet tovább, majd a Városvég utcai csatlakozás előtt keresztezi az országos kezelésű utat.

 

 

Innen a nyomvonal a Bíbor utcát keresztezve halad tovább, majd a nem használt vasúti nyomvonalon éri el a Belső tehermentesítő utcai csatlakozást. Ezt követően az önkormányzati kezelésű út északi oldalán folytatódik a Malom utcai csomópontig, ahol végül kapcsolódik a már meglévő nyugati irányú kerékpárúthoz.

 

A jővőre is gondolnak a projektben

Mellékágként az Újhegyi utcai átvezetéstől épül mintegy 325 méter hosszú gyalog- és kerékpárút az andráshidai városrész irányába, a távlati fejlesztés lehetőségét biztosítva. Szintén távlati lehetőségként, Ebergény megközelítését előkészítve, a Belső tehermentesítő utca és Helikon utca közötti szakaszon szintén gyalog- és kerékpárút készül majd el.

ÚtépítéskerékpárútZalaegerszegTeskándEbergényAndráshida

Hírlevél

Hirdetés