2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Fővárosi agglomerációs településen modernizál az ingázóknak fontos útvonalat a HE-DO
Fotó: Szada Nagyközség Önkormányzat/Facebook

Fővárosi agglomerációs településen modernizál az ingázóknak fontos útvonalat a HE-DO

he-do.hu, magyarepitok.hu

2024.06.02. 08:11 - Szabó Ákos

Szada egyik forgalmas utcáját újítják fel.

Hirdetés

A Gödöllő közelében található Szadán a Csapás utca megújul: a régi útvonal nyomvonalát erősítik meg szakemberek új alépítménnyel és két réteg aszfalttal. A teljes hosszon szegély is épül, illetve a csomópontok, útcsatlakozások is szabályozásra, átépítésre kerülnek. A kivitelező HE-DO feladata a vízépítés elvégzésének egy része is – derül ki a magyar cég honlapján közzétett tájékoztatóból.

 

 

A felújítás indulása előtt a egy elöregedett keskeny aszfaltsávon és mellette egy javított földúton zajlott a forgalom. Az érintett útszakasz gyűjtőút, amelyen a helyiek és környékbeliek igyekeznek kikerülni a reggeli és délutáni forgalmi dugót.

Az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után május elején indultak a munkálatok.

 

Illusztráció

 

Gyors építkezést biztosító technológiával dolgoznak

„A burkolat lemarása után az alépítmény megerősítését kezdtük el, emellett a vízépítési munkarészek útpálya alatti részeit, az átereszeket helyezzük el amiatt, hogy a kötőréteg építhető legyen. A projekten jellemzően monolit szegélyt építünk majd, ami után a kopóréteg következik és a befejező munkafolyamatokkal zárjuk a felújítást” – mondta el Tímár Gellért, a HE-DO főépítésvezetője.

Hozzátette:

a monolit szegély alkalmazása nem mindennapos, a kivitelezés gyorsítása érdekében választották ezt a technológát.

A projekt megrendelője Szada Nagyközség Önkormányzata, amely saját forrásból finanszírozza az idén nyáron záruló beruházást.

ÚtépítésHE-DOSzadaútfelújításagglomeráció

Hírlevél

Hirdetés