2024.09.28, Szombat
Rövidesen elkészül Bátonyterenye új forgalomterelő útja
magyarepitok.hu

Rövidesen elkészül Bátonyterenye új forgalomterelő útja

magyarepítok.hu, HE-DO

2024.06.21. 08:00 - Móré Levente

Vághajrában a 23-as főúthoz kapcsolódó komplex beruházás

Hirdetés

2022 szeptemberében tették le a 23-as főút Bátonyterenye és Kisterenye közötti elkerülő útjának alapkövét. Komplex beruházás épül tehát Bátonyterenye térségében az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából, amelyet a Colas Út Zrt. és a HE-DO könzorciuma kivitelez

A Colas és a HE-DO munkájának köszönhetően a főút átkelési szakasza mentesül a tranzitforgalomtól és létrejön Nagybátony és Kisterenye városrészek összekötése is.

 

 

Körforgalmak és parkolók épülnek át

2 x 1 sávos elkerülő út épült meg 2,3 kilométer hosszúságban, így biztosítják a 23-as főút belterületi elkerülését, valamint a település két részét, Kistenyerét és Nagybátonyt összekötő Észak-déli irányú 2,19 kilométer hosszú utat is. A beruházás részét képezi a kapcsolódó körforgalmi csomópontok, parkolósávok és buszöblök kiépítése, illetve a területen található vasúti átjárók, hidak és kerékpárutak felújítása. Sor kerül továbbá a közvilágítási, növénytelepítési, vízépítési, környezetvédelmi és forgalomtechnikai feladatok kivitelezésére is.

Június elején megkezdődtek a 23-as út Kazár-patakot keresztező, BM-043 új hídműtárgyához kapcsolódó, összezáró útépítési munkálatok.

A HE-DO szakaszán közel 11 000 m² AC-11mF kopóréteget építettek be a szakemberek június első hetében, majd az elkészült kopórétegen megkezdték a végleges burkolati jelek festését és a közúti jelzőtáblák kihelyezéseit is.

A 23-as út elkerülő építéséhez kapcsolódó egyik fontos részfeladata is befejeződött: a K1.1 kerékpárút 200 méteres szakaszának megépítésével a zagyvavölgyi kerékpárút a kisterenyei Erzsébet utca felé haladó kerékpárútjával kapott összeköttetést.

 

ÚtépítésHE-DOColasÉpítési és Közlekedési MinisztériumBátonyterenye23-as útKisterenyeútépítéselkerülő útNógrád vármegyehídépítés

Hírlevél

Hirdetés