2024.06.28, Péntek
Szeged egyik nagyforgalmú közlekedési folyosóját fejleszti a Colas
Illusztráció - Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Szeged egyik nagyforgalmú közlekedési folyosóját fejleszti a Colas

magyarepitok.hu

2024.06.24. 17:28 - Hegedűs Gergely

A munkálatok egy összetett beruházássorozat részét képezik, a Colas jövő héten kezdi a kivitelezést.

Hirdetés

Szeged egyik fő közlekedési útvonalán kezdődik felújítás a delmagyar.hu cikke szerint. A Rókusi körútnak a Vértói út és a Csongrádi sugárút közötti szakaszát a Colas Út Építőipari Zrt. fejleszti, az útfelújítást 197 millió forint értékben végzik el, a munkák a tanév lezárultával, jövő hétfőn indulnak.


Az útalap minősége komolyabb beavatkozást igényel

Az útfelújítás várhatóan kilencven napig tart. A munkálatok egy összetett beruházássorozat részét képezik, miután tavaly ősszel újíttatta fel az önkormányzat a nagyforgalmú körút elhasználódott aszfaltját a Tesco előtti lámpás csomóponttól a Vértói útig.

A most szóban forgó következő szakaszon az előzetes felmérések szerint az előző szakaszhoz képest komolyabb beavatkozásra, a 12 centiméteres aszfaltréteg cseréjére van szükség az útalap minősége miatt.


Egy-egy sávra szűkül a forgalom

Összesen 351 méter hosszon a 2x2 forgalmi sáv, valamint a kanyarodósávok és a buszöblök újulnak meg. Elkészül 7120 négyzetméternyi út- és 314,5 négyzetméter aszfaltjárda-burkolatrekonstrukció és aszfaltszőnyeg. Ehhez kapcsolódóan a szükséges közműakna-fedlapokat szintbe helyezi a kivitelező.

A szegélycsere után felmarják a régi burkolatot, javítják az útalapot, majd 7+5 centis aszfaltréteg készül el a külső, illetve a belső sávon. Emiatt egy-egy sávra szűkül a forgalom.

A munkálatok alatt végig sebességkorlátozásra kell számítani, a tömegközlekedés lassabban, de a megszokott útvonalán viszi az utasokat. A Rókusi körút Vértói úti csomópontjában és a Margaréta utcai kereszteződésben rövid idejű forgalomkorlátozásra lehet számítani.

ÚtépítésútfelújításSzegedColas

Hírlevél

Hirdetés