2024.07.08, Hétfő
Békés vármegyei város úthálózatát fejlesztik
Illlusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Békés vármegyei város úthálózatát fejlesztik

mti, magyarepitok.hu

2024.07.05. 11:45 - Szabó Ákos

A Bólem munkájával Mezőhegyesen öt utca kap új útburkolatot.

Hirdetés

Közel kétszázmillió forint uniós támogatásból korszerűsítenek öt belterületi utat a Békés vármegyei Mezőhegyesen - közölte a projektgazda pénteken. Mint közleményben írták, a 196 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből nyerték el; az összegből öt utcában épül útburkolat a 4 500 lakosú, méneséről ismert dél-békési városban.

Az önkormányzati beruházást a közbeszerzési adatok szerint a békéscsabai központú Bólem Építőipari Kft. végezheti el, az érintett útvonalak

  • az Akácfa utca,
  • a Pacsirta utca,
  • az Orgona utca,
  • a Vadrózsa utca,
  • és a Ruisz Gyula utca.

 

 

A projekt során cserélik a meglévő útalapokat, egy réteg aszfaltot terítenek szét. A kapubejárók zúzalékos rámpakiegyenlítést kapnak. Az utcákban kiépítik a csapadékvíz-elvezető csatornákat is, és a beruházással csökken a szálló por koncentrációja is a városban, így a klímavédelmi célokhoz is hozzájárulnak. Az egyik helyszínen speciális, a csapadékvíz helybentartását segítő öko-burkolatot építenek.

A beruházás több mint egy kilométeren valósul meg, a munkálatokat jövő év január végéig kell befejezni. Mint írták, fontos szempont volt, hogy olyan utcákat válasszanak ki, amelyek rendelkeznek építési engedéllyel, hogy ezzel is gyorsítani lehessen a megvalósítást.

ÚtépítésBólem Építőipari Kft.MezőhegyesTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)útépítés

Hírlevél

Hirdetés