2024.09.13, Péntek
Gyakorlatilag kiemelik a helyéről a Kőröshegyi völgyhidat, indul a sarucsere

Gyakorlatilag kiemelik a helyéről a Kőröshegyi völgyhidat, indul a sarucsere

mti, magyarepitok.hu

2024.08.26. 10:55 - Hegedűs Gergely

A teljes pályazár mellett zajló, előre tervezett munkálatok során felújítják a dilatációs elemek korrózió elleni bevonatait is.

Hirdetés

Munkálatok miatt szeptember másodikától várhatóan két hétre teljes egészében lezárják a Kőröshegyi völgyhidat - közölte MKIF Zrt. hétfőn az MTI-vel.    


A munka előre tervezett, a híd biztonságos

Az MKIF tájékoztatása szerint az évenkénti hídvizsgálatokból és a félévente tartandó hídszemlékből, valamint a tavaszi próbaemelésekből derült ki, hogy a Kőröshegyi völgyhíd 38 sarujából három erősen elhasználódott. Ezek cseréje kezdődik meg szeptemberben.

Hangsúlyozták: a nagy precizitást igénylő sarucsere csak forgalomtól elzárt hídon történhet, mivel közben a híd szerkezetét pár centiméterre el kell emelni a pillérektől. Vagyis gyakorlatilag kiemelik a helyéről a hidat.   

A közleményben kitértek arra is, hogy a saruk cseréje előre tervezett munkálat, a híd biztonságos, jó állapotban van. Továbbá a saruk cseréjével egy időben pályazár mellett a teljes keresztmetszetben (4 helyen) felújítják a dilatációs elemek korrózió elleni bevonatait is.    


Ezeket a terelőutakat lehet használni

Azt írták, hogy a nyári vakációra tekintettel, a munkát az iskolakezdés utánra ütemezték, a forgalom legkisebb mértékű zavarása érdekében.   

A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi felső/Siófok nyugat csomópontban kell elhagyniuk a pályát, és Balatonszárszónál térhetnek vissza. Az országhatár felől közlekedőknek Balatonszárszó csomópontban kell elhagyniuk a pályát, és Zamárdi felső/Siófok nyugatnál térhetnek vissza.

ÚtépítésKőröshegyMKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.hídépítéshídfelújításM7-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés